Pancakes coreene Hotteok umplute cu zahar brun si scortisoara
Pancakes coreene Hotteok. Pancakes coreene umplute cu zahar brun si scortisoara. Reteta de gogosi coreene cu scortisoara. Retete coreene de dulciuri. Deserturi coreene simple. Hotteok 호떡. Gogosi coreene cu umplutura dulce. Retete din bucataria coreeana. Retete coreene.
Desi, de obicei, retetele coreene se prepara cu ingrediente mai putin cunoscute noua sau folosite in bucataria romaneasca, astazi va aduc o reteta accesibila oricui. Sunt mai ieftine decat gogosile noastre si nu aveti nevoie de oua, unt sau lapte.
Desi le-am numit pancakes, asa cum le-am gasit online, as zice ca sunt, mai degraba, gogosi, deoarece este un aluat cu drojdie. Aspectul este, totusi, de pancakes.
Asadar sunt pancakes cu aluat dospit si cu o umplutura de zahar brun cu scortisoara si nuci sau alune. Zaharul se va topi in timp ce le veti praji, astfel incat umplutura va deveni lipicioasa.
Pentru reteta de Hotteok m-am inspirat de aici, sursa mea de retete coreene si sunt la fel ca cele pe care le-am mancat in Coreea.
Din bucataria acestei tari va recomand sa incercati mini gimbap
De asemenea, merita mentionate si clatitele coreene cu ceapa verde Pajeon
Pancakes coreene Hotteok
Pentru aluat
- 325 gr faina
- 2 lingurite drojdie uscata
- 250 ml apa calduta
- 2 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 1/2 lingurita sare
Pentru umplut
- 100 gr zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri nuci sau alune macinate
Mod de preparare reteta pancakes coreene Hotteok
Se pregatesc ingredientele.
Se pune faina intr-un bol incapator sau in bolul mixerului, se adauga apa calduta, drojdia uscata, zaharul, uleiul si sarea si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de marginea bolului.
Se lasa deoparte pana isi dubleaza marimea, cam o ora.
Se framanta pana ies bulele de aer si se lasa deoparte 15 minute.
Se pregateste umplutura, amestecand toate ingredientele.
Aluatul se imparte in 8 bucati de marime egala. Lucrati pe un blat de lucru infainat bine. Aluatul este putin lipicios.
Se ia o bucata de aluat in palma, se intinde si se aplica cu lingura umplutura.
Se inchide aluatul si se formeaza o bila. Se continua cu restul bucatilor. Infainati din cand in cand mana, ca sa nu se lipeasca aluatul.
Se pune o tigaie pe foc si se adauga o lingura de ulei. Cand s-a infierbanta se pun 2 bucati de pancakes sau mai multe, in functie de cat de mare e. Se pun in tigaie cu partea care a fost prins aluatul. In acest fel, aluatul se va sigila si nu va curge umplutura.
Se lasa sa se rumeneasca putin, cam 30 de secunde, apoi se intoarce pe partea cealalta.
Cu ajutorul unei spatule se apasa usor, avand grija sa nu crape si sa curga umplutura. Dupa 30 de secunde se pune capacul si se mai tin 1 minut.
Se scot pe farfurie si se servesc.
Aveti grija sa nu va ardeti, mai ales daca ati pus mai multa umplutura. Aceasta curge si este fierbinte.
Pofta buna!
Mai sunt cateva retete cu aluat pe care vreau sa vi le recomand:
- Gogosi pufoase
- Pancakes pufoase cu maia naturala
- Clatite rusesti Oladi reteta de pancakes mici si pufoase
- Gogosi la cuptor
- Paine turceasca Ramadan
- Painici libaneze cu za’atar lipii arabesti cu condimente
- Chifle pufoase pentru burgeri