Bibimbap orez in stil coreean reteta traditionala pas cu pas
Bibimbap orez in stil coreean este o reteta extrem de delicioasa, dar si migaloasa. Nu este greu de preparat, dar fiecare ingredient trebuie gatit separat. Noroc ca puteti folosi aceeasi tigaie sau wok.
Bibimbap orez in stil coreean este o mancare din orez la care se adauga diverse legume sotate si carne, si bineinteles condimente specifice bucatariei coreene.
Daca pregatiti reteta de bibimbap orez in stil coreean, nu uitati ca mai gasiti si alte inspiratii in retete coreene, pentru a gati o masa cu specific coreean.
Incercati si reteta de mini gimbap.
Ingrediente bibimbap orez in stil coreean
5 cani de orez cu bobul rotund, preparat la rice cooker
4 oua
1 conserva muguri de soia
1 legatura de spanac proaspat
1 morcov
1 dovlecel
1 castravete
1 ceapa verde
250 g carne de vita macra
sare
usturoi
ulei
ulei de susan
seminte de susan
sos de soia
miere sau zahar
pasta de ardei iute gochujang
Mod de preparare reteta bibimbap orez in stil coreean
Cum se prepara orezul
Se spala 2 cani de orez in apa rece, se clateste pana cand apa nu mai este tulbure. Se pune orezul intr-o oala, de preferat una mai grea sau una de fonta. Se adauga 2 cani de apa si se lasa la inmuiat 30 de minute.
Se fierbe cu capac la foc mediu cam 7-8 minute sau pana cand apar bulele. Se amesteca de cateva ori cu o lingura si se acopera din nou.
Se da focul foarte mic si se mai tine inca 10 minute. Se stinge focul si se amesteca orezul cu o lingura, ca sa elibereze aburul. Se lasa oala acoperita, ca sa pastreze orezul cald.
Carnea de vita
Se taie in felii subtiri, care sa semene cu batul de chibrit.
Se amesteca cu 1 lingura de usturoi, 1 lingura de sos de soia, 1 lingura de miere, 2 linguri de ulei de susan si 1 lingurita de seminte de susan. Se amesteca cu o lingura.
Mugurii de soia
Se scot din conserva si se scurg de lichid. Se amesteca cu sare, 1 lingurita de usturoi si 1 lingurita de ulei de susan. Se pun pe o farfurie intinsa.
Spanacul
Daca folositi spanac proaspat, se spala, se curata de impuritati si se clateste. Se scurge de apa si se amesteca cu 1 lingurita de usturoi, 1 lingurita de ulei de susan, sare si 1 lingurita de seminte de susan. Se pune pe farfuria intinsa.
Castravetele se taie in lungime, apoi se feliaza. Se pun feliile intr-un bol si se presara putina sare.
Dovlecelul
Se spala si se feliaza, apoi se taie julienne. Se pune intr-un bol si se amesteca cu sare.
Morcovul
Se curata, se spala si se taie julienne. Se pune intr-un bol si se presara putina sare. Se lasa deoparte 5-10 minute.
Cum se prepara
Se pune o tigaie sau un wok pe foc. Se adauga putin ulei.
Se scurge apa de la morcovi. Se soteaza 1 minut, se scoate si se pune pe farfuria intinsa.
Se pune putin ulei in tigaie. Se scurge apa de la castraveti.
Se calesc 30 de secunde cu 1/2 lingurita de usturoi pisat si cateva picaturi de ulei de susan.
Se pun cateva picaturi de ulei in tigaie. Se scurg dovleceii de apa si se soteaza 1 minut cu 1 lingurita de usturoi, 1 lingura de ceapa verde, cateva picaturi de ulei de susan.
Daca nu folositi un dolsot sau un vas special pentru bibimbap, atunci carnea de vita se soteaza cateva minute, la foc mare. Se pune pe farfuria intinsa.
Asamblare
Se asambleaza bibimbap. Se pune o cana de orez in bol si se pun ingredientele din farfuria intinsa, de jur imprejur.
Pe fiecare bol se pune cate un ou prajit si gochujang dupa gust. Se amesteca totul usor, cu o lingura, astfel incat sa nu sfaramati ingredientele mai delicate.
Se serveste cu o lingura.
Daca folositi un vas special dolsot, atunci carnea nu mai trebuie sotata, iar oul nu se prajeste. Se adauga galbenusul proaspat, carnea de vita si se amesteca.
Reteta o gasiti si pe koreanfood.ro