Racitura de porc

racitura de porc

Racitura de porc. Reteta de piftie de porc. Racitura traditionala.
Reteta piftie traditionala. Cum se prepara piftia?

Racitura sau piftia este un preparat traditional romanesc, realizat din carne de porc fiarta si apoi conservata in propriul sucul de gatit. Acest fel de mancare este adesea servit ca aperitiv sau gustare, fiind perfect pentru evenimente festive sau petreceri.

racitura de porc

Piftia de porc, cunoscuta si sub numele de racitura sau aspic de porc, este un fel de mancare traditional. Se face prin fierberea picioarelor, urechilor si botului de porc pana cand colagenul din carne se descompune si se obtine o supa gelatinoasa si aromata.

Se poate prepara si din carne de curcan sau de pui, acestea fiind variantele mai sanatoase al acestui preparat traditional romanesc.

Ingrediente:

1,5 kg carne de porc (cap, picioare, urechi, soric)
500 gr ciolan cu carne
2 cartofi
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 ceapa
usturoi
sare
piper boabe

Mod de preparare reteta racitura de porc:

Se pregatesc ingredientele.
Se taie carnea si ciolanul in bucati mai mici.
Picioarele de porc se taie in doua, se spala bine, dupa care se pun la fiert intr-o oala mare, cu 5-6 litri de apa.

In timpul fierberii se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra.
Dupa o ora se adauga zarzavatul, piperul, sarea si ceapa.
Se lasa la fiert 5-6 ore sau pana cand cade carnea de pe oase.
Cand racitura e aproape gata se adauga usturoi dupa gust.
Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Se strecoara zeama, dupa care se imparte in bolurile de servire.
Se pune carne in fiecare bol.
Dupa ce s-au inchegat raciturile se pot orna cu bucati de carne si de legume.
Optional, se poate presara boia de ardei.
Pofta buna!

recomand si aceste retete:

Coaste de porc la cuptor

Coaste de porc la cuptor

Muschi de porc la cuptor

muschi de porc la cuptor

Muschi de porc la grill sau la gratar

Muschi de porc la grill sau la gratar

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.