Muschi de porc la grill sau la gratar

Muschi de porc la grill sau la gratar

45 min

simplu

3-4 portii

Muschi de porc la grill sau la gratar este o reteta simpla si rapida pe care o puteti prepara acasa, la tigaia grill sau la gratar.
Pentru aceasta reteta am incercat plicul de condimente pentru carne la gratar de la Vegeta, un amestec cu arome subtile, perfecte pentru orice gratar. Nu a mai trebuit sa adaug nimic la carne, nici macar putina sare. De asemenea, mi-a placut ca nu a fost nevoie sa las carnea peste noapte la frigider, 30 de minute au fost de ajuns pentru ca aroma condimentelor sa o patrunda bine.
Ca si garnitura am ales un orez la aburi aromat cu lamaie si patrunjel, iar la salata am optat pentru o salata de sezon.

Incercati si reteta de pui Shanghai.

Se poate servi si cu o salata Coleslaw.

Ingrediente Muschi de porc la grill sau la gratar

600 g muschi de porc
1 plic condimente pentru carne la gratar Vegeta
Pentru garnitura de orez
orez gatit la aburi
1 legatura de patrunjel
ulei de masline extra virgin
suc de lamaie proaspat stors
sare si piper
Pentru salata
rosii
castraveti
ceapa verde
suc de lamaie proaspat stors
ulei de masline extra virgin
sare si piper

Mod de preparare Muschi de porc la grill sau la gratar

Muschiul de porc se feliaza in 6 felii.

Carnea se bate putin.

Bucatile de muschi de porc se condimenteaza cu amestecul pentru carne la gratar Vegeta.

Se lasa deoparte pentru 30 de minute.

Orezul
Patrunjelul se taie marunt si se adauga la orez, impreuna cu uleiul de masline si sucul de lamaie. Se potriveste de gust cu sare si piper.

Salata
Rosiile si castravetii se taie in cuburi de marime egala. Ceapa verde se taie rondele.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, se pune tigaia grill pe foc si cand s-a infierbantat se stropeste cu putin ulei.

Se pun bucatile de carne in tigaie, avand grija sa ramana spatiu intre ele. Tigaia trebuie sa fie bine infierbantata.

Carnea se lasa cateva minute, apoi se intoarce pe partea cealalta.

Se scot pe platou sau pe farfurie si se servesc cu garnitura de orez cu lamaie si patrunjel si cu salata de legume.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.