Negresa de post cu gem reteta economica si rapida

Negresa de post cu gem

50 min

simplu

10 portii

Negresa de post cu gem. Negresa fara oua, lapte si unt. Reteta traditionala simpla, de negresa de post. Negresa cu apa, faina, ulei si gem. Desert de post.

Am gustat, mai demult, la prietena mea Elena, o negresa pufoasa si gustoasa si in sfarsit, am reusit s-o prepar si eu. Am tinut minte ca era pufoasa si gustoasa, dupa ce am pregatit-o si eu am vazut ca mai e si ieftina si usor de facut. Ingredientele sunt la indemana oricui si cu siguranta le avem acasa.

Pasii retetei sunt foarte simpli: se pregatesc ingredientele, se amesteca, se pune compozitia in tava, apoi se da la cuptor.

Cel mai potrivit gem pentru aceasta negresa este cel de visine, dar puteti folosi orice gem aveti prin casa.

Negresa de post cu gem

Timp de preparare10 mins
Timp de gatire40 mins
Timp Total50 mins

Ingrediente

  • cana apa (435 ml)
  • 1 cana zahar (200 gr)
  • 1 cana ulei (250 ml)
  • 4 cani faina (450 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 1 borcan gem de visine
Categorie: Desert
Cuisine: Romania
10
Portii: 10

Mod de preparare reteta

Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade.
Intr-un bol se adauga apa, zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si gemul de visine.

Se amesteca sau se mixeaza.

Se ia o tava de 20×28 cm, se tapeteaza cu faina si ulei sau cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Se da la cuptor pentru 40 de minute, la 170 de grade. Puteti face si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca e gata.

Negresa de post cu gem

Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Negresa de post cu gem

Optional, puteti adauga si o glazura de ciocolata.
Pofta buna!

Negresa de post cu gem

Daca v-a placut negresa de post cu gem, va recomand sa incercati si:

Va astept si pe Instagram, dar si pe Carte de retete

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.