Negresa de post cu gem
De post,  Desert,  Prajituri,  Retete romanesti

Negresa de post cu gem reteta economica si rapida

Negresa de post cu gem. Negresa fara oua, lapte si unt. Reteta traditionala simpla, de negresa de post. Negresa cu apa, faina, ulei si gem. Desert de post.

Am gustat, mai demult, la prietena mea Elena, o negresa pufoasa si gustoasa si in sfarsit, am reusit s-o prepar si eu. Am tinut minte ca era pufoasa si gustoasa, dupa ce am pregatit-o si eu am vazut ca mai e si ieftina si usor de facut. Ingredientele sunt la indemana oricui si cu siguranta le avem acasa.

Pasii retetei sunt foarte simpli: se pregatesc ingredientele, se amesteca, se pune compozitia in tava, apoi se da la cuptor.

Cel mai potrivit gem pentru aceasta negresa este cel de visine, dar puteti folosi orice gem aveti prin casa.

Ingrediente:

435 ml apa
200 gr zahar
250 ml ulei
450 gr faina
1 plic praf de copt
4 linguri cacao
1 borcan gem de visine

Mod de preparare reteta

Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade.
Intr-un bol se adauga apa, zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si gemul de visine.

Se amesteca sau se mixeaza.

Se ia o tava de 20×28 cm, se tapeteaza cu faina si ulei sau cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Se da la cuptor pentru 40 de minute, la 170 de grade. Puteti face si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca e gata.

Negresa de post cu gem

Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Negresa de post cu gem

Optional, puteti adauga si o glazura de ciocolata.
Pofta buna!

Negresa de post cu gem

Daca v-a placut negresa de post cu gem, va recomand sa incercati si:

Negresa cu banane reteta simpla, rapida si economica

negresa cu banane

Prajitura cu mascarpone si zmeura

prajitura cu mascarpone si zmeura

Negresa pufoasa cu mere si glazura reteta simpla si rapida

Negresa cu urda si capsuni

Blat umed de tort cu cacao reteta foarte simpla de blat

Va astept si pe Instagram, dar si pe Carte de retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.