Negresa de post cu gem. Negresa fara oua, lapte si unt. Reteta traditionala simpla, de negresa de post. Negresa cu apa, faina, ulei si gem. Desert de post.
Am gustat, mai demult, la prietena mea Elena, o negresa pufoasa si gustoasa si in sfarsit, am reusit s-o prepar si eu. Am tinut minte ca era pufoasa si gustoasa, dupa ce am pregatit-o si eu am vazut ca mai e si ieftina si usor de facut. Ingredientele sunt la indemana oricui si cu siguranta le avem acasa.
Pasii retetei sunt foarte simpli: se pregatesc ingredientele, se amesteca, se pune compozitia in tava, apoi se da la cuptor.
Cel mai potrivit gem pentru aceasta negresa este cel de visine, dar puteti folosi orice gem aveti prin casa.
Ingrediente:
1 3/4 cana apa ((435 ml))
1 cana zahar ((200 gr))
1 cana ulei ((250 ml))
4 cani faina ((450 gr))
1 plic praf de copt
4 linguri cacao
1 borcan gem de visine
Mod de preparare reteta
Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade.
Intr-un bol se adauga apa, zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si gemul de visine.
Se amesteca sau se mixeaza.
Se ia o tava de 20×28 cm, se tapeteaza cu faina si ulei sau cu hartie de copt si se toarna compozitia.
Se da la cuptor pentru 40 de minute, la 170 de grade. Puteti face si testul cu scobitoarea pentru a verifica daca e gata.
Se lasa sa se raceasca si se feliaza.
Optional, puteti adauga si o glazura de ciocolata.
Pofta buna!
Daca v-a placut negresa de post cu gem, va recomand sa incercati si:
- Negresa cu banane reteta simpla, rapida si economica
- Prajitura cu mascarpone si zmeura
- Negresa pufoasa cu mere si glazura reteta simpla si rapida
- Negresa cu urda si capsuni
- Blat umed de tort cu cacao reteta foarte simpla de blat
Va astept si pe Instagram, dar si pe Carte de retete