Cornuri de post cu gem

cornuri de post cu gem

Cornuri de post cu gem. Retete de post. Cornuri de post umplute cu gem. Retete simple de post.

Cornurile de post cu gem sunt o delicatesa perfecta pentru perioada postului.  Aceste cornuri pufoase si aromate se pot pregati usor acasa si pot fi umplute cu gemul preferat, fie ca este de caise, visine sau capsuni.

cornuri de post cu gem

Ele pot fi savurate la micul dejun sau la gustarea de dupa-amiaza, alaturi de o cana de ceai sau de suc natural.
Sunt foarte apreciate pentru gustul lor dulce-acrisor si pentru textura lor frageda si crocanta.

Pasul intai este sa pregatesti aluatul, amestecand faina cu drojdia dizolvata in apa calduta si zahar. Dupa ce aluatul a dospit, il vei rasturna pe o suprafata infainata si vei imparti in bucati pe care le vei intinde in forma de triunghiuri. Pe fiecare triunghi vei pune o lingurita de gem si vei rasuci pentru a forma cornul.

Cornurile vor fi coapte in cuptorul preincalzit pana cand vor deveni aurii si pufoase. Le poti servi alaturi de un ceai sau o cafea calda, pentru a amplifica savoarea lor.

Incearca si tu sa prepari cornuri de post cu gem, iar familia ta va fi cu siguranta incantata de aceasta gustare delicioasa!

Ingrediente:

1 kg de faina
600 ml apa calduta
7 gr drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
8 linguri de ulei
4 linguri de zahar
1/2 lingurita sare
un borcan de gem
ulei, pentru uns

Mod de preparare reteta cornuri de post cu gem

Se pregatesc ingredientele.
Drojdia se pune intr-un bol cu 50 ml apa calduta si o lingurita de zahar. Daca se foloseste drojdie proaspata, aceasta se lichefiaza impreuna cu zaharul si apa.
Intr-un bol mare sau in recipientul mixerului se adauga restul ingredientelor (mai putin uleiul pentru uns) si se framanta un aluat elastic.
Se lasa la dospit 30 de minute.
Aluatul se imparte in doua bucati.
Se ia o bucata si se intinde in forma de cerc.
Se taie aluatul in 4 si se taie din nou pana se obtin 8 sau 12 bucati, de marime egala.
Se pune gem in fiecare, in capatul din exterior si incepand de acolo se ruleaza catre interior.
Se pune foaie de copt in tava si se aseaza cornurile.

cornuri de post cu gem

Se unge fiecare corn cu ulei.
Tava se da la cuptorul preincalzit.Cornurile se coc la 170°C pentru 20-25 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Pofta buna!

cornuri de post cu gem

recomand si aceste retete:

Cornuri cu ciocolata, moi si pufoase

Melci cu nuca

melci cu nuca

Rulouri cu mac reteta de melci cu mac

rulouri cu mac

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.