Placinta cu dovleac, nuci si stafide
Placinta cu dovleac, nuci si stafide. Reteta de desert cu dovleac. Desert de toamna. Reteta de prajitura cu dovleac.
Placinta cu dovleac este un desert delicios si perfect pentru sezonul de toamna. Are un aluat fraged si umplutura cremoasa de dovleac, condimentata cu scortisoara. Este perfecta pentru a te bucura de gustul dulce si reconfortant al dovleacului. Poti adauga si putina frisca sau inghetata de vanilie deasupra pentru a-i da un plus de savoare. Este o reteta minunata pe care poti sa o incerci acasa!
Reteta se poate prepara si doar cu dovleac, ba chiar si cu mere.
Ingrediente
10 linguri zahar
10 linguri ulei
10 linguri lapte
1 praf de copt
3 oua
1 zahar vanilat
faina cat cuprinde (pentru un aluat elastic, usor de intins)
Umplutura
1 kg dovleac
2 lingurite de scortisoara
150 g zahar
nuci, stafide
Mod de preparare reteta placinta cu dovleac, nuci si stafide
Se pregatesc ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
Ouale se freaca cu zahar si se adauga uleiul si laptele, putin cate putin. Se amesteca pana cand de omogenizeaza.
Se adauga treptat faina si praful de copt, pana cand nu se mai lipeste de maini si obtinem un aluat elastic, de consistenta plastelinei.
Dovleacul se curata de coaja si se taie in bucati. Se rade pe razatoare cu ochiuri mari si se caleste impreuna cu zaharul, nucile, stafidele si scortisoara. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca.
Aluatul se imparte in trei parti de marime egala.
Se intinde o foaie cat tava de copt, se pune foaia in tava si peste ea, jumatate din compozitia de dovleac.
Se intinde a doua foaie si se pune restul de compozitie.
Se intinde ultima foaie si se pune deasupra. Se inteapa cu o furculita din loc in loc.
Se da tava la cuptor si se coace la 180 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand s-a rumenit.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Prajitura Raioasa cu mere rase, gem si aluat razuit