Cosulete cu gem si bezea cu nuca
Cosulete cu gem si bezea Cosulete fragede cu dulceata si bezea cu nuca. Retete de prajituri pentru sarbatori. Prajituri pentru Craciun. Dulciurile copilariei.
Cosuletele cu gem si bezea cu nuca sunt un desert delicios si rafinat. Combinatia de gem dulce si aromat, cu bezea pufoasa si nuca crocanta, este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Aceasta combinatie de texturi si arome creeaza o senzatie unica in fiecare muscatura.
Cosuletele pot fi preparate cu usurinta acasa si sunt perfecte pentru a impresiona la o petrecere sau pentru a rasfata familia si prietenii.
Fie ca sunt servite ca desert sau ca o gustare dulce, cosuletele cu gem si bezea cu nuca sunt un adevarat deliciu care nu trebuie ratat!
De ce sa le preparati?
Combinatie de arome: Ofera o combinatie perfecta intre dulceata gemului, textura crocanta a bezelei si gustul bogat al nucilor
Aspect atragator: Prezentarea aceastor delicii dulci este de-a dreptul tentanta, cu bezeaua aurie si crocanta care inconjoara gemul aromat
Variatie de texturi: In fiecare muscatura veti experimenta texturi diferite – de la moale si cremos la crocant si sfaramicios. Aceste cosulete sunt o alegere perfecta pentru cei care doresc sa se rasfete cu un desert delicios si atragator.
Ingrediente necesare:
Pentru a pregati delicioasele cosulete , veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Gem de fructe: Alegeti un gem preferat, cum ar fi gem de visine, capsuni, zmeura sau caise. Cantitatea depinde de cat de mult gem doriti in fiecare cosulet.
Bezea: Pentru a face bezeaua, veti avea nevoie de albusuri de ou, zahar si nuca tocata. Cantitatea de albusuri depinde de cate cosulete doriti sa pregatiti. Recomand sa se prepare o bezea din 6 albusuri.
Nuca tocata: Folositi nuca tocata pentru a adauga un delicios crocant si gust de nuca la bezea.
Aluat: Pentru a crea cosuletele, veti avea nevoie un aluat fraged si sfaramicios.
Aceste ingrediente simple va vor ajuta sa pregatiti un desert usor si delicios, perfect pentru a fi savurat in compania celor dragi.
Ingrediente:
Cosulete:
550 gr faina
250 gr unt sau untura
4 galbenusuri
4 linguri de smantana
5 linguri de zahar
1 esenta de vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Umplutura:
1 borcan de gem de visine
4 albusuri
7 linguri de zahar
250 gr nuca macinata
Mod de preparare reteta cosulete cu gem si bezea
Se pregatesc ingredientele.
Se amesteca faina, untul, zaharul, esenta de vanilie, galbenusurile, smantana si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet.
Se framanta un aluat omogen, care se lasa la frigider pentru ora.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, pana cand acesta se topeste.
Se adauga in ploaie nuca macinata si se amesteca usor cu un tel sau o paleta.
Pe masa le lucru se intinde aluatul si se decupeaza cerculete.
In fiecare forma se pune cate un cerc de aluat.
Se pune gem in fiecare forma.
Deasupra se pune bezea cu nuca.
Se poate pune cu lingura sau cu un posh.
Se da tava la cuptor si se coc 35-40 de minute la 180 de grade.
Se pot servi ca atare sau pudrate cu zahar.
Pofta buna!
recomand si aceste retete:
Biscuiti spritati cu untura reteta copilariei