Crap prajit
Peste si fructe de mare,  Retete romanesti

Crap prajit

Crap prajit. Cum se prajeste pestele? Reteta de peste prajit. Cum se curata pestele?

Exista mancare de peste mai buna ca aceasta? La mine e in topul preferintelor, crapul fiind pestele meu favorit.
Crapul se poate praji printr-un amestec de faina si boia de ardei dulce, dar se poate da si prin malai. De asemenea, se poate prepara si sub forma de plachie sau saramura.

De ce ar trebui sa incerci reteta de crap prajit?

Aroma rafinata: Crapul prajit este cunoscut pentru aroma sa unica si delicata. Pestele este marinat intr-un amestec de faina si condimente, dandu-i un gust savuros greu de rezistat.
Textura crocanta: Pestele este acoperit cu un aluat usor si prajit la perfectiune, rezultand un exterior crocant care contrasteaza frumos cu carnea frageda din interior.
Beneficii pentru sanatate: Pestele, cum ar fi crapul, este bogat in acizi grasi Omega 3, care sunt esentiali pentru sanatatea creierului si pentru reducerea riscului de boli de inima.

Cum recunosti un peste proaspat?

Solzii trebuie sa fie luciosi si lipiti, iar pestele trebuie sa fie lipiciosi si fara miros. Ochii trebuie sa fie clari si nu tulburi.
Branhiile trebuie sa aibe o culoare roz sau rosie.Daca pestele este vechi,miroase urat, iar solzii se rup usor.

Crapul se poate praji printr-un amestec de faina si boia de ardei dulce, dar se poate da si prin malai.

Ingrediente:

1 crap intreg
faina
boia de ardei dulce
sare
piper
ulei pentru prajit

Mod de preparare reteta crap prajit

Se curata crapul de solzi, cu un cutit bine ascutit. De asemenea, se poate folosi si un desolzitor de peste.

Se razuieste de la coada inspre cap, apoi se spala sub jet de apa rece.
Se curata corpul de intestine, se taie capul si aripioarele si se spala bine cu apa rece.
Se portioneaza.


Intr-o farfurie se amesteca faina cu boiaua de ardei, sarea si piperul.
Se pune o tigaie pe foc si se adauga ulei.
Se ia o bucata de peste si se tavaleste prin amestecul de faina.

Se pune in tigaie, prajind doar cateva bucati pe rand, fara a le ingramadi.


Se prajesc cam 5-7 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si crocante.


Se scot pe un platou si se servesc cu garnitura preferata.

Crapul prajit este foarte indragit cu mamaliga si mujdei.
Pofta buna!

crap prajit

recomand si aceste retete:

Peste la cuptor in stil mediteranean

Peste la cuptor in stil mediteranean

Peste la cuptor in stil chinezesc

peste la cuptor in stil chinezesc

Peste marinat reteta simpla pescareasca de la Dunare

peste marinat

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.