Fursecuri Margarete cu untura si rahat – reteta traditionala a copilariei
Fursecuri Margarete cu untura si rahat.Fursecuri fragede. Fursecuri cu untura. Fursecuri margarete. Fursecuri cu vin alb. Desert cu rahat Fursecuri de sarbatori. Retete traditionale. Dulciuri fragede. Reteta fursecuri margarete. Desert Mos Craciun
Fursecurile margarete cu untura si rahat sunt un desert traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau desavarsit si textura sa fragila. Aceste fursecuri sunt ideale pentru orice ocazie, fie ca este vorba de o sarbatoare, o petrecere de familie sau pur si simplu o dupa-amiaza relaxanta alaturi de cei dragi. Reteta este simpla, iar ingredientele sunt usor de gasit, ceea ce le face perfecte pentru a fi pregatite acasa.
Margaretele se remarca prin forma lor caracteristica, care imita petalele unei flori. Aluatul este preparat din untura, faina si vin, oferind un gust bogat si o textura sfaramicioasa. Rahatul adaugat in interiorul fursecurilor aduce o nota de dulciurii, iar aroma sa se combina perfect cu celelalte ingrediente.
Prepararea lor este usoara, iar ingredientele sunt accesibile. Untura si vinul alb sunt secretele pentru textura frageda, iar rahatul colorat le ofera un aspect festiv.
Aceste fursecuri sunt ideale pentru a fi pregatite din timp, deoarece devin si mai gustoase dupa 1-2 zile. Le poti pastra in cutii metalice sau in pungi de hartie, ramanand fragede si aromate pentru o perioada mai lunga.
Reteta poate fi adaptata in functie de preferinte, iar forma de margarete poate fi realizata cu un dui mare sau cu ajutorul unei forme zimtate din metal, care poate fi atasata la masina de tocat carne.
Surprinde-ti familia si prietenii cu aceste fursecuri fragede, pline de aroma si culoare, perfecte pentru mesele de sarbatoare sau pentru a-l astepta pe Mos Craciun, alaturi de Cornulete fragede cu untura si nuca, Nuci cu crema de branza si gem – un desert delicios, usor de preparat sau Faguri.
Ingrediente necesare pentru fursecurile Margarete
Vin alb – poate fi inlocuit cu bors sau apa minerala
Untura – ofera o textura frageda
Faina – reteta de unde m-am inspirat zice „faina cat cuprinde”, la mine au fost necesare 700 gr
Rahat – daca le preparati de Craciun, puteti folosi rahat in 2 culori, rosu si verde. Am mai pus migdale si stafide, pe acestea din urma nu le recomand, deoarece se ard. De asemenea, se poate adauga si gem.
Esenta de rom – aduce o aroma aparte
Zahar pudra – desi in aluat nu se adauga zahar, acesta il vom folosi pentru tavalit fursecurile.
Ingrediente
(pentru 2 tavi mari, de aragaz)
250 ml vin alb
250 gr untura
700 gr faina
1 plic de praf de copt
esenta de rom
un varf de cutit de sare
100 gr zahar pudra pentru tavalit
200 gr rahat
Mod de preparare reteta fursecuri Margarete cu untura si rahat
Se pregatesc ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade.
Se pun intr-un bol mare vinul, untura, faina, praful de copt, esenta de rom si sarea.
Se framanta un aluat nelipicos. Daca mai este nevoie de faina, mai adaugati.
Se pune foaie de copt in tava si se taie rahatul in bucatele.
Se formeaza bilute de marime egala, care se vor trece prin dui.
Cu un deget impingem aluatul prin dui.
Scoatem forma de margareta pe cealalta parte si o punem in tava.
Continuam cu restul fursecurilor. Pe fiecare punem o bucatica de rahat.
Se da tava la cuptorul preincalzit.
Se coc fursecurile pana cand se rumenesc.
Margaretele fierbinti se tavalesc prin zahar pudra.
Fursecurile devin mai gustoase dupa 1-2 zile si se pot depozita in cutii metalice sau pungi de hartie.
Pofta buna!
VA RECOMAND SI ACESTE RETETE PENTRU SARBATORI:
Cornulete tigarete fragede si delicioase cu magiun sau gem si untura