Desert,  Prajituri,  Retete romanesti

Prajitura desteapta cu capuccino si Nutella

Mi-am facut curaj in cele din urma si am incercat prajitura desteapta. Desi am vazut multe retete am fost inspirata de cea vazuta Miha.De data asta am gresit putin fiindca am folosit o tava prea mare,dar totusi si la un cm de prajitura se distingeau straturile.
Oh,am uitat sa va spun de ce aceasta prajitura se numeste desteapta.Nu se fac foi separat,toate ingredientele se adauga o data,totusi cand e gata se obtin 3-4 straturi. N-am auzit pe nimeni pana acuma sa poata explica de ce se intampla acest lucru.
E o prajitura light si gustoasa. Se poate face si fara ciocolata si are un gust the kremes,de aceea i se mai spune si kremes fals. Reteta originala mentioneaza 150 gr ciocolata,eu am mai avut doi Mosi Craciun de ciocolata a cate 25 grame fiecare si restul am completat cu Nutella.


Ingrediente:
5 oua
150 gr zahar
50 gr margarina
500 ml lapte
50 gr ciocolata
2-3 linguri Nutella
1 1/2 lingurita Ness
5 linguri faina
1 zahar vanilat
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Albusurile se bat spuma.
Se adauga ciocolata si margarina,ambele topite ,cafeaua ness,faina si zaharul vanilat.
Se adauga laptele,treptat si apoi se incorporeaza albusurile.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de diametrul 22cm.Eu am folosit o tava de 26×22 si a fost cam mare.
Forma se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina.

Se da la cuptor si se tine cam o ora la focul cel mai mic,pe gratarul de sus al aragazului.
E gata cand apar crapaturi la suprafata prajiturii.
Se scoate tava si se lasa la racit. Este mai usor de taiat dupa ce s-a racit bine.
Recomand sa o dati la rece peste noapte intrucat a doua zi are un gust mai bun!

Este o prajitura interesanta,iar aceasta noua aroma de capuccino o face si mai interesanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.