
Cozonac feliat cu scortisoara
In engleza este cunoscut sub denumirea de Cinnamon Pull Apart, pentru ca se rup usor feliile. Acest cozonac difera prin forma lui si se obtine prin taierea fasiilor de cozonac care sunt puse in asa fel incat sa nu mai fie nevoie sa il feliem.
Ingrediente Cozonac feliat cu scortioara
375 g faina
25 g drojdie proaspata
50 g zahar
50 g unt
praf de sare
85 ml lapte
50 ml apa
2 oua mari
1 lingurita extract de vanilie
Pentru umplutura
175 g zahar
1 lingura de scortisoara Kotanyi
1 sfert lingurita de nucsoara Kotanyi
50 g de unt
Mod de preparare Cozonac feliat cu scortisoara
Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios), adaugam sarea si mai framantam putin.
Lasam aluatul la loc ferit de curent cam o ora, ca sa creasca. Intre timp, amestecam ingredientele pentru umplutura.
Intindem aluatul in forma de dreptunghi si aplicam pasta pentru umplutura. Taiem aluatul in 6 fasii verticale. Le punem una peste alta si taiem de inca 6 ori. O sa avem 6 gramajoare. Le punem pe rand in tava de cozonac, partea taiata sa vina in sus. Mai lasam putin sa creasca aluatul.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca circa 30 de minute. Lasati putin sa se raceasca apoi rupeti feliile.
Incercati si voi Cozonac feliat cu scortisoara


3 comentarii
Delicious Flavours
Super interesanta reteta si ti-a iesit minunat cozonacul! Bravo!
Weekend placut :-*
Mitinita MiniChefs
Iti multumesc,Angela! :-*
magda
Mi-am propus sa il fac sambata. Anunt cum mi-a iesit 🙂