Fursecuri cu scortisoara si ghimbir
Fursecurile care nu trebuie sa lipseasca de pe lista prajiturilor de sarbatori sunt fursecurile cu scortisoara si ghimbir. Se pastreaza timp indelungat in cutii metalice sau in borcane pentru fursecuri. Nu le amestecati cu alti biscuiti, au o aroma puternica si o vor imprumuta si altor preparate.
Daca aluatul nu este destul de tare, il puteti pune la frigider ca sa se intareasca. Acest aluat se poate lasa si cateva zile la frigider.
Ingrediente Fursecuri cu scortisoara si ghimbir
125 gr unt
125 gr zahar
1 ou
esenta de vanilie sau un zahar vanilat
250 gr faina
1 1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara Kotanyi
1/2 lingurita ghimbir pudra Kotanyi
1/4 lingurita nucsoara Kotanyi
varf de cutit de sare
Mod de preparare reteta Fursecuri cu scortisoara si ghimbir
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.
Se incorporeaza faina, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se intinde o foaie si se decupeaza cu formele de biscuiti.
Se coc la cuptor 10 sau pana cand devin usor maronii. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin.
Incercati si voi Fursecuri cu scortisoara si ghimbir