Prajitura Figaro cu nuca, gem si bezea

prajitura Figaro

Prajitura Figaro cu nuca, gem si bezea. Prajitura cu gem, nuca si bezea. Reteta de prajitura de casa.

Prajitura aceasta nu stiu exact ce nume are, dar nu ma lovesc eu de chestii lipsite de importanta, asa ca o s-o numesc, fara pic de imaginatie, „prajitura cu gem, nuca si bezea.”

Am ajuns s-o pregatesc pentru ca mi s-a facut dor de prajitura Jerbo ( a carei reteta o gasiti aici), asa cum o face mama, dar pentru ca n-aveam nici un chef sa coc foile, am ales aceasta varianta care contine de asemenea gem si nuca.

Imi place tot la ea, bezeaua crocanta la exterior si pufoasa la interior, combinatia de gem acrisor cu nuca si baza usor sfaramicioasa facuta cu unt. Se pregateste repede, arata bine, chiar fancy, si e nemaipomenit de gustoasa.

Nu va las cantitati fixe de gem si nuca, pentru ca sunt o rebela si nu-mi plac regulile stricte. Dar vedeti aici daca aveti nevoie de numere exacte. Puneti de care gem va place voua, ba chiar puteti combina mai multe feluri, iar cantitatea ajustati-o dupa propriile gusturi.
Nuca, de asemenea, adaugati-o intr-un start generos daca asa va place, sau unul mai subtire, vorba aia, prajitura voastra, regulile voastre. Bun, acum ca am stabilit aceste amanunte, sa trecem la treaba.

Ingrediente:

Baza:
450 gr de faina
1 plic praf de copt
6 galbenusuri
200 gr de unt la temperatura camerei
12 linguri de zahar

Straturi:
gem sau gemuri (eu am avut de caise)
nuca
12 linguri de zahar
6 albusuri

Mod de preparare prajitura Figaro

Am mixat untul cu zaharul, apoi am adaugat pe rand cele 6 galbenusuri, mixand in continuare, pana s-a format un aluat cremos. Apoi am pus praful de copt si faina in ploaie, tot mixand, pana cand aluatul a devenit mai ferm, apoi l-am amestecat cu mana.

Am format o bila din aluat si am framantat-o cu degetele, intinzand-o pe hartia de copt pe care o asezasem in tava. Am folosit o tava mare a cuptorului.

Peste acest aluat am intins un strat de gem, apoi unul de nuca.

Am mixat cele sase albusuri pana au devenit o spuma ferma, apoi am adaugat usurel zaharul si am mai mixat pana am obtinut o bezea lucioasa.Pe aceasta am intins-o peste stratul de nuca.

Prajitura astfel formata am bagat-o in cuptorul preincalzit, si am copt-o cam 35 de minute la 180 de grade.

Gata, asta-i tot, pai nu v-am zis eu ca-i simplu si bun?
Sa faceti si voi!

Recomand sa incercati si:

Prajitura Jerbo cu nuca

prajitura jerbo cu foi si nuca

Prajitura Domino

Prajitura Domino

Reteta prajitura Albinita

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.