Prajitura Raioasa cu mere rase, gem si aluat razuit

Prajitura Raioasa cu mere si aluat ras

50 min

simplu

8 portii

Prajitura Raioasa cu mere este prajitura cu aluat razuit pe care ne-o faceau mamele si bunicile noastre. Este o reteta simpla si cu ingrediente care sunt la indemana.

Alaturi de prajitura Alba ca Zapada, prajitura Raioasa cu mere era nelipsita din prajiturile copilariei.

Prajitura Raioasa cu mere rase, gem si aluat razuit este gata in mai putin de o ora. Pentru aceasta reteta veti face trei foi, doua le veti folosi intregi si veti pune mere rase intre ele, iar pe ultima o veti razui peste foaia data cu gem. Am folosit un gem de visine, dar merge bine orice aroma. Eu le prefer pe cele acrisoare.

Chiar daca va e frica de prajiturile cu foi, aceasta difera prin faptul ca nu se coc separat foile, ci se intind in tava, cu restul straturilor. Tot asa se procedeaza si la prajitura Jerbo.

Incercati si voi prajitura Raioasa cu mere.

Ingrediente prajitura cu mere si aluat ras

Pentru aluat
3 galbenusuri
1 ou
250 g unt
250 g zahar
500 g faina
1 praf de copt
coaja de la o lamaie
Pentru umplutura
4-5 mere
1-2 linguri de pesmet
gem de visine

Mod de preparare reteta prajitura Raioasa cu mere

Intredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se framanta un aluat omogen.
Se imparte in 3 bucati de marime egala. Doua sunt pentru foi, iar a treia pentru razuit deasupra.
Merele se rad si se amesteca cu pesmetul. Le puteti decoji in prealabil, dar nu e neaparat.
Se intinde o foaie, se pun deasupra merele rase.
Se intinde a doua foaie si se pune peste mere.
Se unge cu gem si se rade aluatul ramas.
Se coace la cuptorul preincalzit 30-35 de minute la 160 de grade.
Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Prajitura Raioasa cu mere e delicioasa!
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *