Budinca de tapioca cu lapte reteta de baza pas cu pas

Budinca de tapioca

20 min

simplu

4 portii

Budinca de tapioca. Ce este tapioca? Cum se prepara tapioca? Retete de budinca cu lapte si tapioca. Cum se prepara deserturile cu tapioca?

Ce este tapioca?

Tapioca, cassava sau yuca este un amidon extras din arbustul tropical Manioc, originar din America de Sud. Mai este cultivat si in Africa si Asia. Maniocul ste considerat cartoful continentului african, datorita continutului ridicat de amidon.
Datorita aportului de calorii este un aliment de baza in zonele in care se cultiva.

Tapioca se digera usor si este o sursa buna de calciu si de fier. De asemenea, le este de ajutor celor care vor sa se ingrase. Are un continut ridicat de calorii si de carbohidrati, dar unul scazut de sodiu.

Perlele de tapioca elibereaza amidonul necesar pentru a obtine o budinca delicioasa, fara oua. Am mai incercat si varianta cu matcha, dar si acest delicios desert vietnamez.
Am testat si cafeaua cu perle de tapioca, dar si varianta aceasta mi se pare interesanta.

Recomand sa foloseste o oala cu fund dubla si sa amesteci des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se arda. Nu e genul de reteta unde pui totul in oala si uiti de ea, trebuie sa stai cu ochii pe ea.
Se poate servi calda sau rece.

Ingrediente necesare pentru budinca de tapioca

Perle de tapioca – se folosesc perle mici de tapioca
Lapte – am folosit lapte de vaca, dar mai exista si varianta cu lapte de cocos. De asemenea, se poate folosi lapte de soia sau de migdale
Zahar – cantitatea de zahar folosita poate fi marita, in functie de gusturi
Arome – recomand esenta de vanilie

Budinca de tapioca

Timp de preparare5 mins
Timp de gatire15 mins

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 75 gr perle de tapioca
  • 50 gr zahar

Mod de preparare reteta budinca de tapioca

Se pune laptele la fiert.
Se adauga zaharul si tapioca.

Budinca de tapioca

Se fierbe la foc mic, amestecand des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase.

Se fierbe pana cand se ingroasa.

Budinca de tapioca

Se lasa deoparte 10 minute, se orneaza si se serveste. De asemenea, se poate raci bine inainte de a fi servita.

Budinca de tapioca

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Budinca de tapioca cu lapte reteta de baza pas cu pas”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.