Crema de gris pentru prajituri cu unt, lapte si lamaie

Crema de gris pentru prajituri

20 min

simplu

1 portii

Crema de gris pentru prajituri. Cum se prepara crema de gris cu unt, lapte si lamaie.

Aceasta este una dintre cele mai populare creme folosite la prajiturile de casa cu foi. Stiti voi, genul de prajituri cu foi coapte separat, crema acrisoara de lamaie si gem (preferabil, de caise).
Crema aceasta se potriveste si la torturi.

Este usor de preparat, acrisoara, dar daca o doriti mai dulce puteti mari cantitatea de zahar. De asemenea, puteti opta si pentru varianta cu portocale.

Se poate adapta si pentru post, inlocuiti laptele cu apa si untul cu margarina. Varianta de post o gasiti aici

Se potriveste excelent la prajitura Albinita

Prajitura Albinita

O puteti folosi si la prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita cu lamaie si foi

Ingrediente Crema de gris pentru prajituri

1 litru de lapte
4 linguri de zahar
200 g gris
200 g unt
zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare reteta

Se pun la fiert laptele cu zaharul.
Cand incepe sa fiarba, se adauga grisul si se amesteca continuu.
Cand se ingroasa, se ia de pe foc si se amesteca impreuna cu sucul si coaja de lamaie.

Crema de gris pentru prajituri

Se lasa deoparte sa se raceasca si se mixeaza impreuna cu untul.

Se aplica pe foile de prajitura sau de tort.

Crema de gris pentru prajituri

Pofta buna!

Crema de gris pentru prajituri

Va recomand si prajitura Jerbo

Prajitura Jerbo

Si prajitura Fanta este foarte indragita.

prajitura Fanta

Crema de gris pentru prajituri

Crema de gris pentru prajituri cu unt, lapte si lamaie

Timp de preparare10 mins
Timp de gatire10 mins

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 gr gris
  • 200 gr unt
  • 1 lamaie zeama si coaja
1
Portii: 1

Instructions

  • Se pun la fiert laptele cu zaharul.
    Cand incepe sa fiarba, se adauga grisul si se amesteca continuu.
    Cand se ingroasa, se ia de pe foc si se amesteca impreuna cu sucul si coaja de lamaie.
    Se lasa deoparte sa se raceasca si se mixeaza impreuna cu untul.
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.