Crema de gris pentru prajituri cu unt, lapte si lamaie
Crema de gris pentru prajituri. Cum se prepara crema de gris cu unt, lapte si lamaie.
Aceasta este una dintre cele mai populare creme folosite la prajiturile de casa cu foi. Stiti voi, genul de prajituri cu foi coapte separat, crema acrisoara de lamaie si gem (preferabil, de caise).
Crema aceasta se potriveste si la torturi.
Este usor de preparat, acrisoara, dar daca o doriti mai dulce puteti mari cantitatea de zahar. De asemenea, puteti opta si pentru varianta cu portocale.
Se poate adapta si pentru post, inlocuiti laptele cu apa si untul cu margarina. Varianta de post o gasiti aici
Se potriveste excelent la prajitura Albinita
O puteti folosi si la prajitura Alba ca Zapada
Ingrediente Crema de gris pentru prajituri
1 litru de lapte
4 linguri de zahar
200 g gris
200 g unt
zeama si coaja de la o lamaie
Mod de preparare reteta
Se pun la fiert laptele cu zaharul.
Cand incepe sa fiarba, se adauga grisul si se amesteca continuu.
Cand se ingroasa, se ia de pe foc si se amesteca impreuna cu sucul si coaja de lamaie.
Se lasa deoparte sa se raceasca si se mixeaza impreuna cu untul.
Se aplica pe foile de prajitura sau de tort.
Pofta buna!
Va recomand si prajitura Jerbo
Si prajitura Fanta este foarte indragita.
Crema de gris pentru prajituri
Crema de gris pentru prajituri cu unt, lapte si lamaie
- 1 litru lapte
- 4 linguri zahar
- 200 gr gris
- 200 gr unt
- 1 lamaie (zeama si coaja)
-
Se pun la fiert laptele cu zaharul.
Cand incepe sa fiarba, se adauga grisul si se amesteca continuu.
Cand se ingroasa, se ia de pe foc si se amesteca impreuna cu sucul si coaja de lamaie.
Se lasa deoparte sa se raceasca si se mixeaza impreuna cu untul.