vafe sarate
Mic Dejun

Vafe sarate cu cascaval si sunca

Vafe sarate. Reteta de vafe cu cascaval si sunca. Gofre sarate cu sunca si cascaval. Reteta de gofre pentru micul dejun. Reteta de gofre/vafe/waffle.

Traditia in familia noastra este ca, la sfarsit de saptamana, sa pregatim fie pancakes, fie vafe. Si cum nu ne e pofta mereu de ceva dulce, uneori optam pentru varianta sarata. Cele dulci au cea mai mare cautare, bineinteles, dar cele sarate sunt bune si de pus la pachet. Asta daca mai ramane ceva sau daca am facut portie dubla.

Reteta aceasta imi place, pentru ca pot adauga ce gasesc prin frigider. In afara de cele puse de mine, mai poti pune ciuperci, ardei, rosii uscate, masline si orice fel de branza gasesti. Resturile sunt excelente si mie chiar imi place sa amestec mai mujlte branzeturi. Poti opta pentru ingrediente exotice sau poti pregati vafe cu influente din alte tari. De exemplu, pentru vafe grecesti as folosi telemea, masline negre si oregano. Poate te inspiri de aici, eu am ochit deja cateva retete.

Iti recomand sa incerci si clatitele rusesti Oladi

Clatite rusesti Oladi

Iti mai las inca o reteta care-mi place mult, Samosa cu foi de placinta.

Samosa cu foi de placinta

Ingrediente Vafe sarate

200 gr faina
2 oua
200 ml lapte
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
sare
100 gr cascaval
100 gr sunca
1 lingura de ulei

Mod de preparare reteta

Se masoara si se pregatesc toate ingredientele. Sunca se taie in fasii subtiri, iar cascavalul se rade.
Intr-un bol se pun: faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se amesteca.
Se adauga ouale batute, uleiul, laptele, cascavalul ras si sunca. Se amesteca usor.

Aparatul de vafe se conecteaza la o sursa de curent.
Se ia compozitie cu un polonic si se pune in forma.

Se inchide aparatul si se tine inchis pana cand se stinge sau se aprinde lumina (in functie de cum e aparatul).
Se continua cu restul compozitiei.
Pofta buna!

vafe sarate

Vafe sarate cu cascaval si sunca

  • 200 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr sunca
  • 1 lingura ulei
  1. Se masoara si se pregatesc toate ingredientele. Sunca se taie in fasii subtiri, iar cascavalul se rade.

    Intr-un bol se pun: faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se amesteca.

    Se adauga ouale batute, uleiul, laptele, cascavalul ras si sunca. Se amesteca usor.

    Aparatul de vafe se conecteaza la o sursa de curent.

    Se ia compozitie cu un polonic si se pune in forma.

    Se inchide aparatul si se tine inchis pana cand se stinge sau se aprinde lumina (in functie de cum e aparatul).

    Se continua cu restul compozitiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.