Samosa cu foi de placinta
Samosa cu foi de placinta. Reteta simpla de samosa. Cum sa prepari acasa samosa. Aperitive indiene cu legume. Retete cu foi de placinta. Cum sa faci aperitiv indian samosa. Retete indiene simple. Retete din bucataria indiana. Retete din bucataria internationala.
Dupa ce am incercat reteta de samosa cu legume, care ne-au placut mult de tot, am cautat o solutie mai rapida. M-am gandit sa folosesc fie aluat de foietaj, fie foi de placinta si am decis ca ultimele ar fi mai crocante si mai pe gustul nostru. Bineinteles ca puteti folosi si foietaj.
Reteta este simpla si prin folosirea foilor de placinta va usurati munca. Am facut varianta vegetariana, dar puteti sa le umpleti si cu carne sau cu orice doriti voi.
Iata cateva motive pentru care trebuie sa incercati sa pregatiti acasa samosa:
– sunt usor de preparat
– sunt bune de pus la pachet
– ingredientele sunt accesibile, gasesti pudra de curry in orice supermarket
– excelente pentru drumetii sau picnic
– mult mai ieftine decat daca le comanzi la restaurant
– copiii le adora
Recomand si reteta de Clatite rusesti Oladi reteta de pancakes mici si pufoase
Ingrediente Samosa cu foi de placinta
1 pachet de foi de placinta
Pentru umplutura
4 cartofi
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura de ulei
1/4 lingurita ghimbir pudra
1 lingurita curcuma
1 lingurita curry
coriandru verde
sare
ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta
Umplutura
Cartofii se fierb si cand s-au racit se dau pe razatoare.
Ceapa se taie marunt, la fel si usturoiul.
Cartofii si ceapa se calesc, apoi se adauga usturoiul, ghimbirul, curry, curcuma si sarea.
Se amesteca bine, se ia de pe foc si se adauga coriandrul taiat.
Asamblare samosa
Se ia o foaie de placinta. Restul se acopera cu un prosop de bucatarie, ca sa nu se usuce si sa fie greu de modelat.
Se pune o lingura de umplutura in coltul de sus.
Se incepe impaturirea, in forma de triunghi.
Se continua, pana la capatul foii.
Se impacheteaza si restul de samosa.
Se prajesc in tigaie.
Se rumenesc pe ambele parti.
Se servesc cu sos. Eu am ales sweet chili.
Pofta buna!
Va astept si pe Instagram
Samosa cu foi de placinta
- 4 cartofi
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 lingura ulei
- ¼ lingurita ghimbir pudra
- 1 lingurita curcuma
- 1 lingurita curry
- coriandru verde
- ulei pentru prajit
-
Cartofii se fierb si cand s-au racit se dau pe razatoare.
Ceapa se taie marunt, la fel si usturoiul.
Cartofii si ceapa se calesc, apoi se adauga usturoiul, ghimbirul, curry, curcuma si sarea.
Se amesteca bine, se ia de pe foc si se adauga coriandrul taiat.
-
Se ia o foaie de placinta. Restul se acopera cu un prosop de bucatarie, ca sa nu se usuce si sa fie greu de modelat.
Se pune o lingura de umplutura in coltul de sus.
-
Se incepe impaturirea, in forma de triunghi.
-
Se continua, pana la capatul foii.
-
Se impacheteaza si restul de samosa.
-
Se prajesc in tigaie.
Se rumenesc pe ambele parti.
-
Se servesc cu sos. Eu am ales sweet chili.
Pofta buna!
Daca va place sa experimentati din bucataria internationala, va recomand si Mini Gimbap, un aperitiv delicios din Coreea.
Va mai pot spune ca si Hummus cu morcovi copti si harissa merita incercat.