Aperitiv,  Conserve,  Peste si fructe de mare,  Retete romanesti

Macrou marinat

Cand vrem o reteta care ne aduce aminte de copilarie, vrem sa ne inspiram dintr-o sursa sigura, de aceea eu am mers pe mana bunicii pentru reteta de macrou marinat. Nu mai trebuie sa spun ca de atunci n-am mai cumparat din magazin macrou marinat si singura dezamagire este ca pestele proaspat nu-mi prea este accesibil.

Ingrediente macrou marinat

1 kg de macrou (am folosit congelat)
o ceapa taiate rondele subtiri
250 ml de apa
100 ml de otet
50 ml de ulei
o lingurita de sare grunjoasa
o foaie de dafin
o lingurita de piper boabe

Mod de preparare reteta macrou marinat

Pestele se taie in bucati egale si se pun intr-o oala.
Adaugam restul ingredientelor si punem oala pe foc.
Dupa primul clocot se mai lasa cinci minute si dupa ce se raceste punem totul intr-un recipient ermetic.
Lasam la frigider 2-3 zile si apoi putem servi.
 

Prepara si tu macrou marinat.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.