Brad de Craciun cu scortisoara reteta cu aluat de casa
O activitate foarte placuta de Craciun, este de a decora si a pregati diferite preparate impreuna cu cei mici. Brad de Craciun cu scortisoara este unul dintre aceste lucruri care pot fi facute in familie si care va arata bine pe masa de Craciun.
Incercati si cornulete fragede cu untura si bors, cozonac pufos cu nuca si cacao sau prajitura Tavalita cu nuca de cocos.
Ingrediente Brad de Craciun cu scortisoara
Pentru aluat:
200 gr faina
1 ou
50 ml lapte
1/2 cub de drojdie proaspata (cub de 25 de gr)
3 linguri de zahar pentru lapte
varf de cutit de sare
Pentru presarat
3 linguri de zahar
1-2 lingurite de scortisoara
Mod de preparare reteta Brad de Craciun cu scortisoara
Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat.
Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de marime ovala. Se amesteca zaharul si scortisoara si se presara peste foaie.
Foaia se impatureste ,se taie partea de jos. Se cresteaza aluatul din 3 in 3 cm pana sus. Se despatureste foaia si se rasucesc capetele.
Se adauga partea de jos,dedesuptul bradului.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 de minute sau pana cand e rumenit bradutul.
Sa faceti si voi Brad de Craciun cu scortisoara.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.