Biscuiti

Biscuiti
O reteta pe care o puteti folosi la fursecurile de Craciun, de Pasti, de Halloween sau de zilele de nastere ale copiilor, pentru ca se prepara usor si se pastreaza foarte bine. Le puteti face si pentru un desert rapid, pachetetul de scoala sau pentru ceva de rontait.

Ingrediente

125 gr unt
125 gr zahar
1 ou
esenta de vanilie sau un zahar vanilat
250 gr faina
1 1/2 lingurita praf de copt
varf de cutit de sare

Mod de preparare reteta Biscuiti

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se da la frigider pentru 30 de minute.
Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele de biscuiti.
Se coc la cuptor 10-15 minute sau pana cand devin usor maronii. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin. Oricum, ele se vor mai inmuia cand vor sta la pastrat in cutie.
Se pot lipi cate doua cu gem,crema de unt sau Nutella sau se pot decora cu bombonele dupa ce decupam formele.
Pentru un decor mai deosebit folositi Glazura Regala.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.