Aluaturi,  Desert,  Mic Dejun,  Retete romanesti

Bucte cu urda

Carmen Nemeth ne surprinde placut cu inca o reteta cu urda, mi-au placut atat de mult ca am inceput sa fac si eu deserturi cu urda si nu pot decat sa-i multumesc ca m-a ajutat sa descopar ce buna este in prajituri.

Reteta de bucte cu urda seamana mult cu portofele cu urda, dar aici se foloseste un aluat dospit.

Bucte cu urda, ne spune Carmen, sunt un deliciu, sunt pufoase si moi si sunt indragite de familia ei. Multumim de reteta!

Ingrediente bucte cu urda

Pentru aluat
500-700 gr faina
25 g drojdie proaspata
2 oua
1/2 margarina
2 linguri untura
150 gr iaurt sau o cana de lapte
sare
3 linguri zahar
coaja de lamaie rasa
Umplutura
500 gr urda dulce
100 gr zahar
5 linguri lapte
3 linguri gris
1 zahar vaniliat
stafide

Mod de preparare reteta bucte cu urda

Framantam un aluat si il lasam la dospit. Pregatim umplutura.
Rupem cu mana bucati de aluat, adaugam umplutura si impaturim.
Punem buctele cu urda intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor cam 45 de minute.
Se servesc calde sau reci cu lapte, iaurt sau lapte acru.

Incercati si voi sa preparati bucte cu urda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.