Prajitura Cremes cu budinca

Prajitura Cremes cu budinca

Prajitura Cremes cu budinca . Cremsnit cu foietaj cumparat si budinca. Desert rapid cu foietaj. Reteta de desert rapid.

Aceasta este o varianta rapida de Cremes, preparata cu aluat de foietaj din comert si budinca la plic. Este mai rapida si mai economica, dar daca vreti s-o preparati cu o crema naturala, gasiti aici reteta. Foarte des prepar si varianta ca la Cluj.
Recomand sa folositi o frisca naturala si nu una vegetala.

Pasii retetei sunt simpli. Se coace foietajul, se prepara budinca si se bate frisca. Se asambleaza, se portioneaza si se serveste. Este un desert bun in orice zi a saptamanii.

Ingrediente:

300 gr aluat de foietaj decongelat
400 ml lapte
1 budinca de vanilie
3-4 linguri de zahar
1 lingurita esenta de vanilie
200 ml frisca naturala de cel putin 30% continut grasimi
2 linguri de zahar pudra
cateva bucati de ciocolata

Mod de preparare reteta prajitura Cremes cu budinca

Se pregatesc ingredientele.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se pune foaie de copt in tava si se aseaza aluatul de foietaj. Se gaureste din loc in loc cu o furculita.

Se da tava la cuptor si se coace foaia pana cand se rumeneste.

Intre timp se prepara budinca.
Intr-o craticioara se pun 3-4 linguri de zahar, se adauga continutul plicului cu budinca, laptele si se amesteca.
Se fierbe la foc mediu, amestecand des, pana cand se ingroasa.
Se toarna uniform peste foaia de foietaj.

Frisca trebuie sa fie racita bine, la fel si telul si bolul in care se mixeaza.
Se bate frisca cu cele doua linguri de zahar pudra pana cand se obtine consistenta dorita, avand grija sa nu fie mixata prea mult.
Se pune deasupra budincii.

Deasupra se rade ciocolata.

Prajitura Cremes cu budinca

Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Prajitura Cremes cu budinca

Recomand si aceste retete:

Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine

Tort de clatite

Cremsnit cu frisca

Rulada cu gem si frisca reteta simpla ca la cofetarie

rulada cu gem si frisca

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.