Ciorba de fasole boabe
Ciorba de fasole boabe.Retete simple de ciorba. Retete traditionale romanesti. Ciorba de fasole uscata.
Ciorba aceasta este una dintre deliciile bucatariei romanesti si este foarte indragita.
Fiind satioasa, alaturi de o felie sanatoasa de paine poate constitui un pranz usor. Sa nu mai spun de aromele care plutesc in aer la bucatarie. Si aceasta este foarte gustoasa.
Aceasta ciorba se poate servi fie dulce, fie acrita cu bors. De obicei, vine insotita de o ceapa si sare grunjoasa.
Nu stiu daca in ciorba de fasole traditionala se adauga fidea sau nu, dar noua asa ne place. Se poate adauga sau omite, gustul ciorbei nu se schimba. La noi cred ca e mai mult pentru textura, preferam ciorbele mai bogate celor „goale”.
Daca nu aveti timp sau chef sa faceti ciorba de la zero, se poate folosi si fasole din conserva, gata fiarta. Scade considerabil timpul de preparare.
De luat aminte ca fiecare familie poate prepara ciorba diferit, o adapteaza dupa gusturile lor. Noua ne place cu fidea si leustean, servita alaturi de o felie de paine ardeleneasca si o ceapa taiata sau crapata in sferturi.
Ingrediente:
400 gr fasole boabe (alba sau rosie)
2 morcovi
1 pastarnac
1 telina mica
2 cepe
3 linguri ulei
200 ml suc de rosii
2 ardei grasi
patrunjel verde si leustean
fidea (optional)
Mod de preparare reteta ciorba de fasole boabe:
Se alege fasolea si se pune la inmuiat de seara pana dimineata.
A doua zi, se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da primul clocot, se schimba apa si se inlocuieste cu alta fierbinte.
Se pregatesc ingredientele. Legumele se curata si se taie cubulete.
Cand fasolea a fiert pe jumatate se pun legumele.
Dupa ce au fiert, se adauga sucul de rosii si uleiul.
La ultimul clocot se acreste cu bors. Daca se adauga fidea, se pune si se lasa sa dea un clocot.
Dupa ce se opreste focul, se adauga patrunjelul taiat marunt.
Optional, se poate adauga si leustean.
Se serveste cu paine proaspata si ceapa.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Ciorba radauteana de pui cu smantana reteta pas cu pas
2 comentarii
Ana
Un deliciu al bucătăriei românești! Satioasă, aromată și cu un gust inconfundabil. Multumesc pentru reteta, e putin diferita fata de cum fac eu… dar voi incerca si aceasta varianta data viitoare.
Adina
Ma bucur si sper sa fie si pe gustul tau!