Ciorba de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai indragite ciorbe de la noi si desi am incercat mai multe variante, inca nu gasisem formula ideala. Pana cand mi-au cazut ochii pe reteta aceasta.
O reteta simpla, pe care o puteti pregati cu pui de tara sau cu pulpe de pui.
Nu pot decat sa va recomand si voua aceasta ciorba, e aromata, delicioasa si indragita de toti.
Ingrediente
2-3 pulpe de pui
1 ceapa
1 morcov mic
1 ardei
telina
suc de la o lamaie
100 ml smantana
1 galbenus
1/4 ceasca orez
sare si piper, dupa gust
patrunjel verde
Mod de preparare reteta ciorba de pui a la grec
Pulpele de pui se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Din cand in cand, se indeparteaza spuma.
Se curata legumele si se dau pe razatoare sau se taie cubulete si se adauga in oala.
Cand pulpele s-au fiert pe jumatate, se adauga orezul.
Cand s-au fiert, pulpele se scot pe o farfurie, se lasa sa se raceasca si se ia carnea de pe ele si se adauga in ciorba.
Se scoate niste supa intr-un bol si se lasa sa se raceasca.
Smantana se amesteca impreuna cu galbenusul si se adauga la supa racita in bol. Se amesteca si se adauga peste ciorba.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Se pune zeama de lamaie, dupa gust si se poate adauga si putina coaja de lamaie.
Patrunjelul verde se taie marunt si se adauga.
Se serveste fierbinte.