sarmale de post in foi de hrean
De post,  Retete romanesti,  Vegetariene

Sarmale de post in foi de hrean

Sarmale de post in foi de hrean. Sarmale cu ciuperci in frunze de hrean. Retete de post.

Printre sarmalele de post, cele mai indragite sunt cele cu ciuperci,, desi sunt foarte bune si cele cu pasat. Si pentru ca tot mi-au fost laudate cele in foi de hrean, a trebuit sa le testez si eu. Pot sa va spun ca nu degeaba li se aduc atatea laude. Mai trebuie sa le incerc si pe acestea.

sarmale de post in foi de hrean

 

Ingrediente

400 gr ceapa alba
250 gr orez
2 morcovi mari
350 gr ciuperci fierte
1 ardei gras
1 conserva de rosii taiate
50 ml ulei
cimbru
sare si piper
frunze de hrean
bors

Mod de preparare reteta Sarmale de post in foi de hrean

Se pregatesc ingredientele pentru sarmale. Orezul se spala si se opareste.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Morcovii se curata si se toaca marunt sau se dau pe razatoare.
Ardeiul gras se curata si se taie marunt.
Ciupercile se curata si se taie cat mai marunt.
Ceapa se caleste in ulei, se adauga orezul, morcovii, ardeiul si ciupercile.

Se pune sare, piper, cimbru si se amesteca. Se lasa sa se raceasca.
Se oparesc frunzele de hrean, se curata de nervuri.
Pe fiecare foaie de hrean se pune umplutura, apoi se impatureste.
Se continua pana se termina umplutura.
Pe fundul oalei se pun foi de hrean oparite si se aseaza sarmalele, de jur imprejur, cu partea impaturita in jos.
Se toarna deasupra borsul, apa cat sa acopere si rosiile. Se da la fiert la foc mic pentru o ora si jumatate.
Se servesc cu mamaliga si ardei iuti, iar cei care nu tin post pot pune si o lingura de smantana.
Pofta buna!

Recomand si aceste retete:

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Cocos la ceaun cu mamaliga si usturoi

Cocos la ceaun

Tocanita de ardei copti cu branza de burduf

tocanita de ardei copti cu branza de burduf

2 comentarii

  • Beeze.ro

    Reteta aceasta suna divin! Abia astept sa o incerc. Nimeni nu are cum sa se dea inapoi sa faca aceste sarmale de post minunate. Le-as servi cu o cana de vin dim coudedec si o servire de mamaliga. Chiar si cei care tin post ar putea sa savureze aceasta reteta minunata. M-am gandit ca ar fi interesant sa adaug un strat de usturoi pe sarmale pentru a le da gust extra. Pofta buna la gatit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.