Desert,  Mic Dejun,  Muffins

Maia Pancakes (with sourdough starter)

For English version scroll down

Poate ati auzit despre noua mea experienta cu maia, dar nu o sa scriu cum am facut-o,e un proces indelungat si le ce spor am cred ca mi-ar lua mult timp sa postez,de aceea va trimit la Codruta ,acolo gasiti toate informatiile necesare. E ceva foarte interesant cu maia,nu pot sa o inteleaga numai cei care au facut-o,dupa ce faci atata research si citesti atata,la urma te trezesti ca habar n-ai cum sa povestesti ce si cum ai facut. Trebuie facuta ca sa fie inteleasa.Si apoi o sa vedeti daca veti putea scrie despre ea sau nu:))

Ingrediente:
200 gr faina
2 linguri zahar
200-250 ml lapte
2 oua
1 plic zahar vanilat
3 linguri maia

Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat.
Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin.Se adauga si maia.
Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu vor iesi pufoase.Se lasa deoparte cel putin o ora.
Se pune din acest mix in tigaia incalzita cu lingura. Cand incep sa iasa gropite pe clatita,o intorci pe partea cealalta.Ies mai pufoase decat cele obisnuite.
Se sevesc calde,cu gem,sos,unt,miere,etc.

Sourdough starter pancakes
My new passion is bread making. And not any bread,but with sourdough starter…though I’m not very successfull I keep on trying. Until I’ll be able to make good bread let me tell you that I made the best crepes and pancakes using sourdough starter.
Ingredients:
1 1/2 cup flour
2 T sugar
1-1 1/2 cup milk
2 eggs
vanilla essence
3 T sourdough starter
Mix together the dry ingredients and the liquid ones,separately.Mix them together,very slowly,overmixing them makes them tough. Set aside for at least one hour.
Heat a griddle and add one ladle of mixture. When starting to bubble turn over.
Serve hot with maple syrup,butter,honey,jam or whatever you wish.

18 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.