Cremes rapid
Nu intotdeauna avem destul timp pentru a pregati familiei un desert elaborat si atunci apelam la variante mai simple, cum e si acest cremes rapid, preparat din aluat de foietaj si budinca.
Aveti nevoie doar de cateva ingrediente si nu folositi cuptorul.
Daca nu vreti sa folositi budinca la plic, atunci o puteti inlocui cu 4-5 linguri de faina, la care adaugati aromele preferate.
Ingrediente
un aluat de foietaj
1 plic de budinca cu capsuni
400 ml lapte
300 ml frisca indulcita
Mod de preparare reteta cremes rapid
Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru si se taie in doua.
Se pune in tava si se da la cuptorul preincalzit, pana se rumeneste.
Intre timp se prepara budinca, dupa instructiunile de pe plic. Se ia de pe foc si se adauga o bucatica de unt sa nu se formeze crusta.
Se bate frisca.
Cand s-a racit budinca, se asambleaza cremesul. Peste prima foaie de foietaj se aplica budinca, apoi frisca si a doua foaie de foietaj.
Se feliaza si se da la frigider pentru cateva ore.
Un comentariu
Fărcaș Emilia
Îmi place această rețetă. Săptămâna aceasta am preparat o rețetă aproape la fel de gustoasă de pe https://farcasemilia.wordpress.com/ care mi-a plăcut foarte mult. Felicitări.