Fusili cu vinete si peperoncini

Fusili cu vinete si peperoncini

Fusili cu vinete si peperoncini

Vara aceasta am descoperit un fel de mancare simplu si delicios, vinete cu paste. Reteta am vazut-o intr-o carte de-a lui Jamie Oliver si de atunci o tot prepar. Ne-a devenit tare draga.
Reteta este putin schimbata de la cea originala, am vrut sa fie putin mai iute. Recomand sa adaugati peperoncini dupa gust, intai mai putin si daca mai e nevoie sa mai puneti, e destul de iute.

Ingrediente

400 g fusili
2 vinete, de marime mijlocie
1 ceapa alba
3-4 catei de usturoi
2 rosii
condimente italiene, dupa gust
1-2 buc peperoncini, sau dupa gust
cascaval ras
ulei de masline
sare si piper

Fusili cu vinete si peperoncini

Mod de preparare reteta fusili cu vinete si peperoncini

Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Rosia se feliaza. Vinetele se taie in betigase.
Pastele fusili se fierb in apa clocotita dupa intructiunile de pe pachet.
Se pun doua linguri de ulei in tigaie si se infierbanta. Se caleste ceapa si usturoiul, apoi se adauga peperoncini, verdeturi italiene si vinetele taiate betigase. Amestecam din cand in cand si cand s-au calit adaugam si rosiile. Mai tinem pe foc vreo doua minute.
Se servesc cu paste fusili si cu cascaval ras.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.