Kringle Estonian
O reteta pe care o pui pe lista de incercat si care te obsedeaza pana nu o faci,asa am patit si eu cand am vazut-o la Ana – Just Love Cookin’ . Si acum nu pot decat sa o recomand tuturor, kringleul astuia tare ii sta bine pe masa,mai ales in preajma sarbatorilor.
Ingrediente Kringle estonian cu cacao
Mod de preparare reteta Kringle estonian cu cacao
Intr-un bol punem drojdia,zaharul si laptele caldut. Lasam deoparte 5 minute,adaugam faina si framantam.
Apoi adaugam oul si untul si framantam 10 minute. La sfarsit adaugam sarea si mai framantam putin.
Se acopera bolul cu un prosop umed (am vazut la Jamie Oliver,de cand fac asa creste mai bine si mai pufos aluatul) si se pune intr-u loc caldut si ferit de caldura. De obicei,folosesc cuptorul cu microunde,este un loc foarte ferit de curent.
Scoatem aluatul si il intindem pe masa de lucru,intr-un dreptunghi care sa aiba grosimea de 1 cm.Ingredientele pentru uns le amestecam si ungem dreptunghiul cu 3/4 din compozitie.
Rulam si taiem de-a lungul,apoi impletim cele doua bucati si le unim.
Aplicam restul compozitiei deasupra kringleului si dam la cuptor cam 25 de minute in cuptorul preincalzit.
Sper ca nu-i rezistati nici voi!
18 comentarii
Simona
Si eu il am pe lista de ceva timp.. si tot nu-mi gasesc timp ptr el 🙁
Mitinita MiniChefs
Ce rapida esti:)) Sa-ti gasesti timp,sa vezi ce bun e!
Rocsy Ciobanu
Imi place enorm acest cocozac sau colac.Delicios.Bravo.
Mitinita MiniChefs
Tare-mi place cel cu scortisoara:)
Ramona Alina
Aratã delicios, eu nu am incercat niciodatã…
Mitinita MiniChefs
Sa incerci numai sa vezi ce bun e!
Paula Gafitescu
Ce frumos ti-a iesit, chiar trebuie sa-l fac si eu!!
Mitinita MiniChefs
Cel cu scortisoara e mai prezentabil:)) ma bucur ca il incerci si tu,sa vezi despre ce tot vorbim noi:)
Timea
Ce buna e, trebuie sa o fac si eu…cred ca imi place si mai mult cea cu scortisoara.
Mitinita MiniChefs
Stiu ca nu o sa-i rezisti multa vreme:) cea cu scortisoara e bestiala
Licuta Marin
Mmm, arata delicios!!!L-am trecut pe lista de Craciun:)Pup!
Mitinita MiniChefs
Da,musai de facut la Craciun.Te pup
FLORY
Si eu l-am facut si refacut,trebuie doar sa-mi fac timp sa scriu postarea.Dar e intr-adevar delicios!Pupici
Mitinita MiniChefs
Si la mine,mai greu a fost sa postez decat sa-l fac si sa-l refac:))
Ana Maria Ciolacu
Ma bucur ca ti-a placut kringelul estonian, Adina. Chiar o sa-l refac si eu in weekend-ul asta, poate pun si niste alune de padure, devine o treaba bestiala cu alunele crocante care ies de printre bucati crocante de kringel. 🙂
Te pup!
Ana Maria Ciolacu
Cred ca m-am adancit rau in fantezia asta, de m-am crocantit atat. :)))
Mitinita MiniChefs
Am facut-o de doua ori saptamana asta, e super si de dat cadou prietenilor,foarte aratoasa si tare buna. La alune nici nu m-am gandit,sigur sunt bestiale asa crocante!
Anonymous
dar care e varianta cu scortisoara? arata super