Fursecuri ardelenesti
Prajiturelele astea nu lipsesc de la nici o sarbatoare, sunt foarte usor de preparat si dispar foarte repede de pe platoul cu prajituri. De obicei se fac cu gem de zmeura, dar puteti folosi si altfel de gem.
De ce ardelenesti? Pentru ca mai sunt cunoscute si drept Sarutul Husarului (Huszar Csok) sau Nasturii Husarului in Ardeal. Aceste fursecuri se regasesc si in Turcia, acolo se numesc Nasturi de Catana, pentru ca aduc cu nasturii de la tunicile soldatilor.
Ingrediente Fursecuri ardelenesti
250 gr faina
250 gr zahar
200 gr unt,la temperatura camerei
1 ou
o lingurita de esenta de vanilie
gem de zmeura, mure sau capsuni
Mod de preparare reteta Fursecuri ardelenesti
Pornim cuptorul la foc mediu.
Amestecam untul cu zaharul,adaugam oul si esenta de vanilie.
Adaugam faina si formam un aluat. Lasam la frigider sa se intareasca.
Se iau bilute de un 1cm,se pun in tava si se apasa cu degetul cel mare,incat sa fie o adancitura in mijloc.
Punem in adancitura gem si dam la cuptor,cam 8-10 minute,depinde cat de crocate vrem sa fie.
6 comentarii
Andreea-Elena C.
foarte bune! zmeura … e „zmeura de pe tort”
:*
Mitinita MiniChefs
Da,da!:)
ADRIANA
…”De obicei le fac cu gem de zmeura dar merge si gem de zmeura” ???????????
Mitinita MiniChefs
Mure am vrut sa zic:)))
Haplea
Arata grozav!
Mitinita MiniChefs
Sa vezi ce gust bun au!