Retete romanesti,  Supe/ciorbe

Ciorba de cartofi cu tarhon

De curand am descoperit tarhonul si cu acesta si ciorba de cartofi cu tarhon. Este delicioasa, aromata si deloc greu de preparat.
Ciorba de cartofi cu tarhon este o reteta secuiasca si dupa ce o incercati va ramane una dintre ciorbele favorite.
Ciorba de cartofi cu tarhon este excelenta pe timp de iarna, dar nu numai.

Ingrediente ciorba de cartofi cu tarhon

1 ceapa
1 morcov
1 radacina de patrunjel
3 cartofi
1 litru de supa de pui sau legume
5 linguri de smantana
1 lingura faina
1/2 lingurita mustar
tarhon la otet
sare
piper

Mod de preparare reteta ciorba de cartofi cu tarhon

Curatam legumele si le taiem cubulete. Cartofii ii taiem in cuburi.
Calim ceapa,morcovul si radacina de patrunjel,dar nu le lasam sa se innegreasca.
Punem supa si dam la fiert. Cand s-au inmuiat legumele adaugam cartofii.
Mai fierbem 10 minute.
Amestecam faina cu smantana,mustar si putina apa,pana obtinem o pasta si adaugam in supa.
Lasam sa fiarba 5 minute,adaugam tarhon,sare si piper,si acrim cu otet.

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.