Budinca de tapioca cu matcha (pudra de ceai verde)
Budinca de tapioca cu matcha este un desert asiatic, aromat si cu un gust foarte interesant.
De matcha probabil ca ati auzit deja. Este folosit in bucataria japoneza si este o pudra care se prepara din ceaiul verde. Are o aroma inconfundabila, iar daca sunteti la primul contact va recomand sa adaugati cate putin. Mie imi place sa-i simt gustul, asa ca de obicei adaug mai mult.
Budinca de tapioca cu matcha este o reteta foarte simpla, cu doua ingrediente relativ noi, dar care mie imi sunt foarte dragi. Perlele de tapioca le-am intalnit pentru prima oara in Thailanda si de atunci le prepar de cate ori am ocazia. Au o textura foarte interesanta dupa ce s-au fiert.
Nu ezitati sa incercati si voi ceva nou, o budinca de tapioca cu matcha.
Ingrediente budinca de tapioca cu matcha
600 ml lapte
75 g perle de tapioca
100 g de zahar
2 lingurite de matcha
Mod de preparare reteta budinca de tapioca cu matcha
Se pune laptele la fiert, cu tapioca si zaharul.
Se fierbe la foc mic, amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati.
Se tine pe foc cam 15 minute sau pana cand perlele de tapioca s-au inmuiat si sunt translucide.
Se ia de pe foc si se adauga matcha. Se amesteca.
Se pune in boluri si se lasa sa se raceasca inainte de a servi.
Sa aveti pofta la budinca de tapioca cu matcha.
Incercati si galuste coreene cu paste de fasole rosie.