chec pufos simplu
Desert,  Prajituri,  Retete romanesti

Chec pufos simplu

Chec pufos simplu. Reteta de chec. Prajitura de casa. Reteta simpla de chec.
Cred ca checul este cel mai la indemana si rapid desert copt, nu-i asa? Nu necesita multe ingrediente, nici n-are vreo tehnica de preparare complicata, practic il poate face si un copil supravegheat de un adult.

O sa ziceti, hai mai, iar chec? Iar eu o sa spun, aha, iarasi, dar de data asta un chec special, moale, ca de catifea, cu interiorul pufos chiar după trei zile de la preparare si o crusta neasteptat de crocanta.

Un chec simplu, perfect pentru gustare, de luat la pachet, de servit la cafea sau musafirilor. Din cantitatile de mai jos, mi-au iesit doua checuri, pe unul l-am pregătit in tava dreptunghiulara, iar pe celalalt în tava de guguluf. Dupa preferinte, puteti adauga in el fructe uscate, arome, stafide, etc, insa va spun cu mana pe inima, ca asa simplu, e perfect.

Ingrediente:

7 oua
300 gr de zahar
200 gr de faina
1/2 pachet praf de copt
120 ml ulei
putina sare

Modul de preparare reteta chec pufos simplu:

Separam albusurile de galbenusuri. Punem un praf de sare în albusuri, apoi le batem cu mixerul pana se formează o spuma tare. Adaugam zaharul și mai mixam o vreme, pana cand spuma devine lucioasa, iar zaharul se dizolva.

Turnam câte putin uleiul peste galbenusuri, mixand cu grija, pentru ca amestecul sa nu se taie. Nu amestecati prea mult, nu vrem sa facem maioneza, ci doar sa incorporam uleiul în galbenusuri.

Turnam câte putin din compozitia cu galbenusuri în cea cu albusuri, amestecand usor de tot cu o spatula, de jos în sus, ca sa nu deranjam pufosenia. Repetam, pana cand terminam galbenusurile. Apoi incorporam faina si praful de copt in compozitia de galbenusuri cu albusuri. Tot usor, cu miscari largi, de jos în sus. Nu va grabiti, dacă vreti un chec pufos.

Impartiti compozitia obtinuta in doua parti egale si turnati-o în doua tavi.

Bagati tavile în cuptorul preincălzit, la 180 de grade, cam jumătate de ora, sau pana cand checurile s-au rumenit frumos.

Si gata, asta-i tot. Sa faceti si voi!

Recomand si aceste retete:

Prajitura ieftina cu coacaze rosii

Prajitura ieftina cu coacaze rosii

Prajitura Figaro cu nuca, gem si bezea

prajitura Figaro

Prajitura cu visine reteta de prajitura pufoasa de casa

Prajitura cu visine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.