Prajitura Rudi cu gem de afine – reteta de desert rapid si delicios
Prajitura Rudi cu gem de afine. Prajitura Rudi. Reteta prajitura cu gem de afine. Desert cu branza si gem. Prajituri simple si rapide. Retete de prajituri. Desert cu gem. Prajitura frageda cu branza. Prajituri de casa.
Daca esti in cautarea unui desert rapid, gustos si potrivit pentru orice ocazie, prajitura Rudi cu afine este alegerea perfecta! Cu un aluat fraged, o umplutura cremoasa de branza si un strat generos de gem de afine, aceasta prajitura va cuceri intreaga familie.
De ce sa incerci prajitura Rudi cu gem de afine?
Combinatie delicioasa: Aluatul fraged, crema de branza si dulceata gemului de afine creeaza un echilibru perfect de gusturi.
Usor de preparat: Este o reteta simpla, potrivita si pentru incepatori.
Perfecta pentru orice ocazie: Poti servi aceasta prajitura la mese festive, la cafea sau ca desert pentru familie.
Gust irezistibil: Combinatia dintre aluatul fraged, crema de branza si gemul aromat este absolut delicioasa.
Simplu de preparat: Este o reteta usoara, ideala chiar si pentru incepatori.
Versatila: Merge de minune la o cafea, la mesele festive sau pur si simplu ca desert pentru familie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
400 gr faina
250 gr unt
150 gr zahar
1 zahar vanilat
1 galbenus
1 pachetel praf de copt
2 linguri de cacao
Pentru umplutura:
750 gr branza de vaci
3 oua
125 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 borcan gem de afine
Mod de preparare reteta prajitura Rudi cu gem de afine
Se pregatesc toate ingredientele necesare si se preincalzeste cuptorul la 180°C.
Intr-un bol mare, se combina faina, untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul, praful de copt si cacaua. Se amesteca bine cu o lingura pana se obtine un aluat omogen.
Intr-un alt bol, se pregateste umplutura, amestecand ingredientele specifice.
Se pregateste o tava de dimensiuni 20×30 cm, fie tapetand-o cu hartie de copt, fie ungand-o cu ulei si presarand faina.
Se intinde jumatate din aluat in tava.
Apoi se adauga stratul de umplutura de branza.
Deasupra acesteia se intinde un borcan de gem, iar apoi se distribuie restul de aluat. Acesta poate fi racit si ras direct peste gem sau pus in bucatele mici, fara a fi intins cu sucitorul.
Tava se introduce in cuptor si prajitura se coace timp de 40-45 de minute, la 180°C.
Dupa coacere, se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in portii.
Pofta buna!
RECOMAND SI ACESTE PRAJITURI:
Prajitura Snickers cu crema caramel si alune
Prajitura cu nuca, ness si krantz