Prajitura Snickers cu crema caramel si alune
Prajitura Snickers. Reteta de prajitura pentru sarbatori. Prajitura cu crema caramel, alune si glazura de ciocolata. Prajitura cu blat de nuci. Prajituri pentru sarbatori.
Prajitura Snickers cu crema caramel si alune: o delicatesa pentru cei ce adora combinatia de ciocolata si caramel!
Daca esti un iubitor al deserturilor cu ciocolata si caramel, atunci prajitura aceasta este alegerea perfecta pentru tine! Aceasta prajitura aduce in farfurie deliciul Snickers, combinand gustul intens de ciocolata cu textura cremoasa a caramelului si crocantul alunelor. Este o adevarata explozie de arome si texturi care iti va incanta papilele gustative.
Prajitura este inspirata de celebrul baton de ciocolata Snickers, care este iubit de milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta prajitura reinterpreteaza gustul unic al batonului Snickers intr-o forma mai sofisticata si mai indulgenta.
Prajitura incepe cu un blat pufos si umed, urmeaza un strat de ciocolata alba, apoi un strat generos de crema caramel, facuta in casa pentru a-i oferi o textura catifelata si un gust intens. In crema caramel se adauga alune prajite, care ofera un crocant delicios si o savoare unica. Urmeaza un strat de ciocolata cu lapte.
Gustul sau irezistibil si prezentarea frumoasa va vor impresiona si cei mai mofturosi oaspeti. O alegere excelenta pentru orice ocazie, fie ca e vorba de o petrecere de zi de nastere, o aniversare sau o sarbatoare. Este un rasfat care combina arome bogate de ciocolata, caramel si alune.
Ingrediente:
Pentru blat:
8 albusuri
8 linguri de zahar
200 gr nuca prajita si macinata
4 linguri de faina
1 lingurita de praf de copt
Glazura de ciocolata alba:
200 gr ciocolata alba
2 linguri de ulei
Crema caramel cu alune:
250 gr de unt
12 linguri de zahar
8 galbenusuri
200 gr alune (arahide)
Glazura de ciocolata cu lapte:
200 gr de ciocolata cu lapte
2 linguri de ulei
Mod de preparare reteta prajitura Snickers
Se pregatesc ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 160 de grade.
Nucile si alunele se rumenesc. Dupa ce s-au racit, nucile se macina.
Blatul
Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Treptat, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand acesta se topeste.
Se adauga nuca, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor, cu miscari circulare cu ajutorul unui tel sau spatule.
Se pune compozitia in tava de 22×26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia si se da tava la cuptor pentru 30 de minute la 160 de grade.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Glazura de ciocolata alba
Se pun bucatile de ciocolata alba si cele doua linguri de ulei in vasul de bain marie. Se amesteca pana cand se topeste.
Se toarna peste blat si se lasa la rece pana cand se intareste.
Crema caramel
Se pun 8 linguri de zahar la topit, avand grija sa nu-l ardem si sa riscam sa devina amar.
Se adauga untul si se da focul mic.
Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga peste unt.
Se pun alunele si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand crema incepe sa se ingroase.
Se lasa sa se raceasca si se toarna peste glazura de ciocolata alba. De retinut ca ambele trebuie sa fie reci.
Glazura de ciocolata cu lapte
Se prepara la fel ca si glazura de ciocolata alba si se toarna peste prajitura.
Se lasa sa se intareasca si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Pofta buna!