
Tarta rustica cu mere
Tarta rustica cu mere.
Daca e sezonul merelor, neaparat trebuie sa facem si tarte cu mere. Si pentru ca tartele rustice sunt foarte trendy, am incercat sa o fac si eu. Aceasta tarta o veti mai intalniti si cu denumirea de Galette
Salad Chef de la iteleshop.ro mi-a starnit curiozitatea de cand l-am folosit la Muratura de gogonele cu ceapa si eram curioasa daca poate sa felieze si merele, de data aceasta cu celalalt feliator. Nici nu pot sa va spun cat de repede am feliat un kg de mere. Am folosit mere bio, de marime mai mica si desi erau putin mai tari, au fost feliate fara dificultate.
Uitati cu cata usurinta feliaza:
https://www.youtube.com/watch?v=fi9HT4pKwNU
Ingrediente
Pentru aluat:
160 g faina
100 g unt
1/4 lingurita de sare
3 linguri de apa rece
Pentru tarta:
1 kg de mere bio, mici
sucul si coaja de la o jumatate de lamaie
60 g zahar
2 linguri de gris
Mod de preparare reteta Tarta rustica cu mere
Pregatim aluatul. Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua linguri de apa rece, daca aluatul este prea tare.
Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul. Acesta trebuie sa fie mai mare decat forma si nu trebuie sa aiba o forma perfecta.
Pregatim umplutura.
Spalam merele si le taiem pe fiecare pe rand in Salad Chef Smart. Cu un cutit mic, indepartam casa semintelor. Amestecam merele cu zahar, sucul si coaja de lamaie.
Asezam aluatul in forma, presaram cu gris si adaugam merele. Asezam marginile, acoperim cu folie de aluminiu si dam forma la cuptor cam 30 de minute.
Indepartam folia si mai lasam 15 minute ca sa se rumeneasca deasupra.
Scoatem tarta si presaram cu zahar.
Am amestecam merele cu grisul, dar recomand sa il puneti dupa cum am spus mai sus in reteta.

