Salata de taitei soba
De Nigella probabil ati auzit sau ati vazut-o la tv. Acolo am vazut-o si eu si tare am indragit stilul ei de a gati.
Postarea de astazi nu se vrea un elogiu la adresa ei, o pomenesc fiindca am incercat una dintre retetele ei,o reteta care mi-a amintit instantaneu de pranzurile din Japonia,mai ales pe cele servite in timpul verii.
Taiteii de soba reci,doar cu putin sos de soia era pranzul perfect in zilele de vara cu umiditate ridicata.
M-am oprit la reteta Nigellei si doar citind ingredientele am stiut ca aceasta este apropiata de varianta japoneza.
Daca vreti ceva usor,recomand astfel de salate si cred ca va vor fi pe plac si acesti taitei,soba,care sunt facuti din hrisca si au o textura care seamana cu pastele pregatite al dente . Cei folositi de mine sunt de pe koreanfood.ro.
Aceasta reteta se incadreaza la „Slabim cu retete asiatice”.
Ingrediente Salata de taitei soba
175 gr soba noodles
50 gr seminte de susan
3 linguri de sos de soia
1 lingurita de otet de orez
1 lingurita miere de albine
3 cepe verzi
1 lingurita ulei de susan
Mod de preparare reteta Salata de taitei soba
Prajim putin semintele de susan,pana incep sa isi schimbe culoarea. Avem grija sa ne le ardem.
Punem intr-o oala apa la fiert,iar cand incepe sa clocoteasca adaugam taiteii soba. Se fierb cam 5 minute,nu ii lasam sa se inmoaie si se clatesc cu apa rece intr-o strecuratoare.
Intr-un bol mai mare adaugam sosul de soia,otetul de orez,mierea de albine,uleiul si semintele de susan si ceapa verde taiata marunt. Lasam niste seminte de susan si ceapa verde pentru decor.
Amestecam si punem taiteii soba peste. Amestecam usor si presaram deasupra cu seminte de susan si ceapa verde.
Putem lasa la rece o jumatate de ora,dar daca nu puteti poate consuma si deindata.