Tort egiptean cu nuca
Reteta de tort egiptean cu nuca. Tort cu krantz si nuca. Egyptian walnut cake. Tort cu bezea de nuca, crema si frisca.
Ai pofta de o delicioasa gustare cu un aer exotic? Incearca tortul egiptean cu nuca si bucura-te de o explozie de arome si texturi unice. Fiecare muscatura este o calatorie intr-o lume culinara fascinanta! Nu rata ocazia de a te rasfata cu acest desert irezistibil!
Acest desert este o alegere perfecta pentru cei care isi doresc sa experimenteze arome noi si sa se bucure de o explozie de gusturi intr-o singura felie de tort. Ceea ce face acest tort atat de special este combinatia perfecta intre textura moale a blatului si crocanta nucilor.
Nuca adauga o nota de bogatie si consistenta, oferind tortului o savoare aparte. Indiferent daca il savurati la ocazii speciale sau il impartiti cu cei dragi, tortul egiptean cu nuci si caramel va fi cu siguranta o alegere apreciata si memorabila.
De ce sa alegi tortul egiptean?
Mai intai, pentru ca ingredientele sunt la indemana, iar apoi pentru gustul lui! Este o combinatie delicioasa de blat de bezea cu nuca, crema de galbenusuri cu unt si o alta crema de krantz cu nuci. O explozie de arome!
Ingrediente:
Pentru fiecare foaie (vom face 3 foi):
2 albusuri
2 linguri de zahar
1/2 lingura de faina
40 gr nuci macinate
Crema de vanilie:
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
2 linguri de amidon
340 ml de lapte
170 gr de unt
1 esenta de vanilie
Crema de frisca:
200 ml frisca lichida naturala
150 gr zahar
120 gr nuci
Mod de preparare reteta tort egiptean cu nuca
Cum se pregatesc foile?
Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul. Se pregatesc trei foi.
Pentru fiecare foaie se bat doua albusuri cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga o jumatate de lingura de faina si nuca macinata si se incorporeaza usor cu o spatula sau un tel.
Se pune compozitia intr-o forma rotunda de 24 de cm si se coace 15-20 de minute la 160 de grade sau pana cand se rumeneste deasupra. Eu am folosit un inel pentru torturi, sub care am pus foaie de copt. Se poate folosi si partea de jos a formei pentru tort sau se poate desena un cerc direct pe foaia de copt.
Se prepara si celelalte doua foi.
Crema de galbenusuri cu unt
Se amesteca galbenusurile cu amidonul si se adauga treptat laptele.
Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Se ia jos, se adauga esenta de vanilie, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit, se mixeaza, adaugand treptat untul.
Crema de frisca
Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza, avand grija sa nu-l ardem si sa devina amar.
Se adauga nuca.
Zaharul topit se intinde pe o foaie de copt unsa cu putin ulei.
Dupa ce s-a racit, se marunteste.
Se bate bine frisca si se incorporeaza usor cu o spatula krantz-ul cu nuca.
Cum se asambleaza?
Se aseaza pe un platou de tort sau pe o farfurie o treime din crema, apoi o treime din frisca. Se pune urmatoarea foaie, o treime de crema si de frisca.
Se pune ultima foaie deasupra si se intinde crema si frisca.
Se pune pe margine nuca macinata cu krantz si se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
recomand si aceste retete:
Tort de morcovi reteta de Carrot Cake
Tort de clatite cu frisca, vanilie si visine