
Shaorma de pui la Airfryer
Shaorma de pui la Airfryer. Reteta de shaorma de pui. Reteta la friteuza cu aer cald. Reteta cu pui.
Astazi vreau sa va impartasesc o reteta care m-a cucerit pe deplin: shaorma.
Da, stiu ca sunteti deja acaparati de aceasta delicioasa creatie culinara, dar haideti sa descoperim impreuna cum putem prepara acasa o shaorma absolut senzationala, care sa ne transporte papilele gustative direct in inima Orientului Mijlociu.
Shaorma este un preparat plin de arome si texturi surprinzatoare. Cu straturi de carne suculenta, legume proaspete și sosuri savuroase, este o adevarata explozie de gusturi. Inspirata din bucataria libaneza și turceasca, shaorma a devenit o prezenta apreciata in intreaga lume.
Secretul unei shaorme autentice consta in micile trucuri de preparare. De exemplu, puteti marina carnea intr-un amestec de condimente si ulei timp de cateva ore, pentru a-i oferi un gust si o fragezime extraordinara.
De asemenea, puteti praji carnea în tigaie sau o puteti gati pe gratar, obtinand astfel arome si consistente diferite. Si, la fel de bine, o puteti prepara si in . E chiar mai convenabil.
Asadar, pregatiti-va sa experimentati o calatorie culinara intr-o lume plina de savoare si mister. Prindeti-va sorturile și pregatiti cu atentie toate ingredientele, pentru ca urmeaza sa descoperim impreuna cum sa preparam cea mai delicioasa shaorma în confortul propriei bucatarii.
Reteta se poate prepara in doua moduri. La primul, se pun intai cartofii, pe functia de „Cartofi prajiti” si dupa ce se scutura dupa 10 minute, se pune si pieptul de pui. La al doilea mod, cartofii si bucatile de pui se prepara separat, intai pieptul de pui, apoi cartofii.
Ingrediente:
500 gr piept de pui
1/2 lingurita pudra de usturoi
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita chimion macinat (cumin)
1 lingura de boia afumata
1 lingurita de sare
piper negru proaspat macinat, dupa gust
2 linguri ulei de masline
1 lingura suc de lamaie, proaspat stors
Pentru asamblare:
lipii
cartofi prajiti
salata
rosii
ceapa rosie, feliata
iaurt grecesc
usturoi
sare si piper
sos iute, pentru servit
castraveti murati, optional
Mod de preparare reteta shaorma de pui la Airfryer:
Se pregatesc ingredientele pe masa de lucru.
Pieptul de pui se taie in cuburi de aproximativ 2 cm. Bucatile de pui se pun intr-un bol si se amesteca cu uleiul de masline si sucul de lamaie.
Se adauga condimentele si se amesteca bine. Se da la rece pentru cel putin 2 ore.Ideal este sa stea la frigider peste noapte, astfel incat aromele sa se imbine, iar puiul sa se patrunda.
Bucatile de pui se pun in cosul airfryer-ului si se seteaza pe functia „pui” pentru 15 minute. Daca se fac impreuna cu cartofii, acestia se pun in recipient pe functia „cartofi prajiti” (25 minute), dupa 10 minute se scutura cosul si se adauga deasupra bucatile de pui.
Dupa ce a expirat timpul se lasa deoparte 5 minute. Daca bucatile de pui sunt prea mari, se pot rupe fasii.
Sosul se pregateste din iaurtul grecesc si un catel de usturoi pisat, la care se adauga sare si piper. Optional, se poate adauga si menta proaspata sau uscata.
Se ia o lipie, se unge cu sos de iaurt si se pune salata, cartofi prajiti, pui, rosii taie si ceapa rosie. Se mai pune sos si se impatureste. Se poate servi cu sos iute.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete cu pui:
Pulpe de pui intregi la cuptor cu lamaie si usturoi

