Islere unguresti cu spuma
Islere unguresti cu spuma este o reteta delicioasa de fursecuri, asemanatoare cu islerele pe care le stim, dar la acestea umplutura este cu spuma de albusuri.
Perfecte pentru orice ocazie, nu lipsesc de pe platoul de prajituri de sarbatori. Sunt atat de bune ca dispar rapid!
Sunt putin mai migaloase, dar nu sunt deloc greu de preparat. Merita incercate!
Ingrediente
Pentru fursecuri
300 g faina
200 unt, la temperatura camerei
100 g zahar pudra
Pentru spuma
2 albusuri
50 ml apa
175 g zahar
1 lingurita de zeama de lamaie
Pentru glazura
200 g ciocolata de menaj
1 lingura de ulei
Mod de preparare reteta islere unguresti cu spuma
Ingredientele pentru fursecuri se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se inveleste cu folie alimentara si se da la frigider 1-2 ore.
Se intinde aluatul si se taie cu forme rotunde.
Se dau la cuptor la 180 de grade pentru cateva minute, pana cand marginile incep sa se rumneasca.
Se lasa sa se raceasca.
Se prepara spuma. Se pun apa si zaharul intr-o craticioara, se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Se raceste, dar cand e inca calduta se adauga la albusuri si se bat spuma pe baie de aburi.
Cu ajutorul unui pos se vor umple fursecurile si se pune altul deasupra.
Se prepara glazura. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se adauga uleiul.
Se amesteca si se toarna peste islere. Daca mai aveti spuma, puteti adauga peste glazura de ciocolata.
Islere unguresti cu spuma sunt delicioase!