Prajitura milionarului cu lapte condensat si glazura de ciocolata
Prajitura milionarului este prajitura pe care trebuie sa o treci pe lista de incercat, mai ales daca iti plac deserturile dulci. Seamana mult cu batoanele Twix, iar daca am adauga niste alune in crema, ar aduce si cu Snickers. Baza este ca la biscutii shortbread, crema cu gust de caramel si deasupra are o glazura de ciocolata.
Prajiturile la care folosesc lapte condensat sunt in topul favoritelor mele. Au o aroma atat de gustoasa si o textura cremoasa. Gustul chiar este inconfundabil.
Dintre toate provocarile, cele dulci imi plac cel mai mult, iar atunci cand Gaby a lansat provocarea DeLatte, am acceptat cu mare drag.
Pentru reteta prajitura milionarului m-am inspirat din cartea Step-by-step Desserts.
Prajitura milionarului o gasiti si sub denumirea de millionare’s shortbread.
Ingrediente prajitura milionarului
175 g unt
200 g faina
100 g zahar
Pentru caramel
50 g unt
50 g zahar brun
1 cutie de lapte condensat DeLatte
Pentru glazura
150 g ciocolata
25 g unt
Mod de preparare reteta prajitura milionarului
Se preincalzeste cuptorul la 160 grade.
Zaharul si faina se combina intr-un bol. Se adauga untul si se amesteca cu degetele.
Se va obtine un aluat sfaramicios.
Se pune hartie de copt in tava si se pune aluatul.
Se coace 35-40 minute.
Se lasa sa se raceasca in tava.
Caramelul
Se topeste untul si zaharul brun intr-o craticioara.
Se adauga laptele condensat. Se fierbe la foc mic 5 minute, amestecand des.
Se toarna peste baza si se lasa sa se raceasca.
Glazura
Se topeste ciocolata si untul pe baie de aburi.
Cand s-a topit, se adauga in tava peste caramel.
Se lasa sa se intareasca, apoi se feliaza.
Pentru a felia prajitura milionarului mai usor, se taie cu un cutit fierbinte.
Pofta buna si va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete!