
Fursecuri cu gem
Fursecuri cu gem. Fursecuri de Craciun. Reteta de fursecuri fragede cu unt. Fursecuri umplute cu gem. Retete de Craciun.
De sarbatori, aceste fursecuri sunt nelipsite si sunt foarte indragite de copii. Si ei pot ajuta la preparea sau la decorarea lor.
Dupa ce lipiti fursecurile, le puteti pudra cu zahar pudra vanilat sau le puteti decora cu glazura de ciocolata, pe care presarati nuci macinate. Se pot orna si cu glazura regala
Reteta merita salvata si fursecurile se pot prepara pentru sarbatori, pentru cand e nevoie de ceva dulce, dar si pentru pachetel.
Sunt atat de bune si de usor de facut. Pe lista de sarbatori ar merge si biscuitii spritati.
Ingrediente
125 gr unt
125 gr zahar
1 ou
esenta de vanilie sau un zahar vanilat
250 gr faina
1 lingurita si jumatate de praf de copt
varf de cutit de sare
gem de caise
Mod de preparare reteta Fursecuri cu gem
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat.
Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu formele de biscuiti.
Daca aluatul este prea moale, lasati la frigider 30 de minute sau pana se intareste.
Se coc la cuptor 10-15 minute sau pana cand devin usor maronii. Cand se vor raci se vor mai usca putin. Daca le vreti mai moi, le lasati mai putin.
Dupa ce se racesc, se lipesc cate doua fursecuri cu gem. Se pot decora si cu ciocolata topita.
Recomand si aceste retete de fursecuri:

