Sos pentru friptura

Sos pentru friptura

Sos pentru friptura
Un bucatar experimentat mi-a zis ca cea mai buna parte de la friptura este ce ramane in tigaie dupa ce prajim carnea. Si m-a invatat cum sa fac un un sos bun si aromat.
Puteti condimenta sosul dupa propriul gust. Mie imi place sa adaug si niste ciuperci uscate, dar puteti adauga si proaspete.
Deci, nu aruncati ce ramane in tigaie si faceti un sos delicios pentru friptura.

Ingrediente

1 lingura de amidon
100 ml de apa rece
1/4 lingurita de usturoi si piper Kotanyi
1/4 lingurita sos de soia dark
cateva ciuperci uscate

Mod de preparare reteta Sos pentru friptura

Intr-un bol amestecam apa rece cu amidonul.
Tigaia in care am prajit carnea trebuie sa fie pe foc. Adaugam apa cu amidonul.
Cand incepe sa fiarba se va ingrosa. Adaugam sosul de soia,usturoiul si piperul si ciupercile uscate.
Daca mai e nevoie de apa ,mai adaugam.
Lasam sa fiarba 2 minute, apoi punem peste friptura.
Incercati si voi sosul pentru friptura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.