Cornulete fragede cu untura si nuca
Cornulete fragede cu untura si nuca sunt delicioase si usor de facut! Si ies multe dintr-o portie.
Reteta de cornulete fragede cu untura si nuca este economica si le poate pregati chiar si un incepator. Nu contine oua si nu au zahar in compozitie, doar zaharul pudra prin care tavaliti cornuletele.
Modul de preparare este simplu, doar amestecati ingredientele, dati aluatul la frigider, apoi formati bilute pe care le modelati sub forma de cornulete. Apoi se tavalesc prin zahar pudra.
Reteta o am de la bucataras Mena (reteta o gasiti aici) si mi-au placut atat de mult ca am repetat reteta de multe ori. Nu lipsesc de pe platoul de Craciun.
Voi dupa ce reteta faceti cornuletele?
Incercati si reteta de cornulete fragede.
Vedeti si reteta de fursecuri daneze cu vanilie.
Ingrediente cornulete fragede cu untura si nuca
750 g faina
300 g untura, la temperatura camerei
300 g nuca macinata
1 praf de copt
1/4 lingurita sare
200 ml pahar cu apa
1 lingurita esent de vanilie
zahar pudra, pentru tavalit
Mod de preparare reteta cornulete fragede cu untura si nuca
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.
Se adauga untura si se amesteca cu degetele.
Se adauga nuca macinata, apa, esenta de vanilie si se framanta un aluat omogen.
Aluatul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se formeaza bilute de marime egala cu ajutorul palmelor.
Bilutele se ruleaza si se formeaza cornulete.
Se pun in tava si se dau la cuptor pana cand devin rumene.
Se tavalesc prin zahar pudra cand sunt inca fierbinti.
Se pastreaza in cutii metalice si tin un timp indelungat.
Nucile se pot inlocui cu alune, migdale macinate sau chiar si unt de arahide.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.