cornulete cu unt de arahide
Bucataria internationala,  Craciun,  Fursecuri,  Retete romanesti

Cornulete cu unt de arahide

Cornulete cu unt de arahide este o reteta grozava de cornulete. De data aceasta le-am pregatit cu unt de arahide, dar se pot prepara si cu nuci.
Din aceasta reteta iese o cantitate mare de cornulete.
Cornuletele sunt excelente pentru platoul de prajituri de sarbatori. Dar si pentru atunci cand va e pofta de ceva dulce.
Sursa reteta AICI
Daca v-au placut aceste cornulete, incercati si cornulete fragede sau cornulete cu nuca.

Ingrediente cornulete cu unt de arahide

750 g faina
300 g untura de porc, la temperatura camerei
300 g unt de arahide
1 praf de copt
1/4 lingurita sare
1 pahar cu apa
1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare reteta cornulete cu unt de arahide

Se framanta intre degeta untura si faina. Se adauga praful de copt, sarea, vanilia, untul de arahide si apa.
Se framanta un aluat omogen si se da la frigider pentru doua ore.
Se scoate aluatul din frigider si se rup bilute mici din care se formeaza cu ajutorul palmelor cornulete.
Cornuletele se aseaza in tava si se coc la 180 de grade pana cand incep sa se rumeneasca.
Cornulete fierbinti se pudreaza cu zahar pudra vanilat si dupa ce se racesc se pot depozita in cutii metalice sau de plastic.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.