Melci cu dovleac, scortisoara si nuci

Melci cu dovleac

120 min

mediu

16 portii

Melci cu dovleac. Rulouri cu umplutura de dovleac. Cuib de viespi. Reteta de melci. Reteta de rulouri. Pumpkin cinnamon rolls.

Rulourile sunt alegerea perfecta pentru un desert de casa pentru intreaga familie sau pentru pachet. Sunt bune si de impartit cu cineva drag. Sunt genul de ceva bun din care nu ramane nimic pe a doua zi. Si nici nu ai rabdare sa se raceasca.

Daca nu vrei sa pui la pachet ceva dulce, atunci poti opta si pentru varianta sarata de rulouri pizza

Care sunt pasii retetei?

Mai intai se framanta aluatul, iar in timp ce creste, se prepara piureul de dovleac. Dupa ce aluatul s-a dublat, se intinde o foaie, se aplica piureul si se ruleaza. Se taie in bucati de marime egala si se mai lasa la crescut 30 de minute. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Ingrediente

Pentru aluat:
500 g faina
80 g zahar
25 g drojdie
2 oua
100 g unt, la temperatura camerei
200 ml lapte caldut

Pentru umplutura
1 kg de dovleac
scortisoara, dupa gust
zahar, dupa gust
nuci

Mod de preparare reteta melci cu dovleac

Intr-un bol se pun 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol adanc se pune faina, se adauga drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si se framanta un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete.
Se lasa deoparte aluatul, acoperit, pana se dubleaza ca marime.

Intre timp, se pregateste piureul de dovleac.
Dovleacul, cu tot cu coaja, se taie in bucati mari, de marime egala. Acestea se pun intr-o tava cu hartie de copt.
Se da tava la cuptor si se tine pana cand dovleacul s-a inmuiat si a inceput sa se rumeneasca.
Se da jos coaja si se zdrobeste intr-un bol, cu zahar si scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Se ia aluatul si se intinde o foaie dreptunghiulara. Se aplica piureul de dovleac si se presara nucile.

Melci cu dovleac

Se ruleaza si se taie in 8 bucati de marime egala.
Se pun rulourile in tava si se lasa la crescut inca 30 de minute.

Se dau la cuptorul preincalzit si se coc 20 de minute la 190 de grade.

Se lasa sa se racesca si se servesc.
Pofta buna!

Mai recomand si:

Rulouri cu nuca, unt si scortisoara

Rulouri cu nuca

Gogosele cu maia naturala sau cu drojdie uscata

Gogosele cu maia naturala

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.