Rulouri cu nuca, unt si scortisoara
Rulouri cu nuca. Reteta de rulouri cu unt, nuca si scortisoara. Reteta de rulouri pufoase cu nuca si scortisoara. Cum se fac rulourile pufoase cu nuca? Melcisori cu nuca.
Nu cred ca as fi in stare sa refuz vreodata aceste rulouri. Le fac de multi ani pe cele cu scortisoara, de data aceasta le-am incercat cu nuca macinata. Si cat au mai fost de bune!
Aluatul pufos cu aroma de unt, combinat cu nuca macinata si aroma de caramel de la zaharul brun este de vis. Si cu cat te apropii de mijlocul ruloului, cu atat e mai bun! Mai ales daca e si cald. Eu nu am niciodata rabdare sa se raceasca. Si chiar daca sunt atat de bune, tot imi vine sa impart, doar sa stie si altii cat sunt de bune.
Se pot prepara pentru gustare, de pus la pachet sau cand ne e pofta de ceva dulce. Rar ramane ceva pe a doua zi!
Umplutura poate diferi, se poate adauga doar zahar si scortisoara. Recomand folosirea unui zahar brun, pentru ca le confera rulourilor o aroma de caramel. La sfarsit se pot pudra cu zahar pudra, dar nu e necesar. Nu ramane decat sa le incerci si tu!
Cum se prepara rulourile cu nuca?
Mai intai se framanta un aluat elastic, care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Ingredientele pentru umplutura se amesteca.
Se intinde o foaie, se unge cu compozitia pentru umplutura si se ruleaza.
Se taie bucati egale, care se lasa la crescut in tava, 30 de minute.
Se coc, se lasa sa se raceasca si se servesc.
Ingrediente necesare
Pentru aluat
500 g faina
1 plic drojdie uscata sau 25 de drojdie proaspata
200 ml lapte caldut
50 g zahar
2 oua
75 g de unt la temperatura camerei
1/4 lingurita de sare
Pentru umplutura
150 gr nuci
100 g unt la temperatura camerei
125 g zahar brun
1 linguri de scortisoara
Mod de preparare reteta rulouri cu nuca
Se pune drojdia, laptele caldut si o lingura de zahar intr-un bol si se lasa deoparte 5 minute.
Daca se foloseste drojdie proaspata, se lichefiaza mai intai.
Din faina, maia, restul de zahar, oua, unt si sare se framanta un aluat elastic.
Se lasa deoparte cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Nuca se macina, apoi se amesteca cu untul, zaharul brun si scortisoara.
Se intinde o foaie dreptunghiulara.
Se aplica amestecul de unt si nuci macinate.
Foaie se ruleaza, apoi se taie in bucati de marime egala.
Rulourile se pun in tava si se lasa la crescut inca 30 de minute.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coc rulourile 20 de minute la 190 de grade.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete cu aluat:
Briose Chelsea reteta de rulouri englezesti
Cozonac Babka insiropat, cu umplutura de ciocolata si nuci
Painici cu merisoare reteta de chifle dulci si pufoase
Franzela de casa reteta simpla si rapida de paine pufoasa
Daca incerci reteta, te astept cu poze pe Instagram, dar si pe pagina de facebook