
Painici cu merisoare reteta de chifle dulci si pufoase
Painici cu merisoare este o super reteta, din seria celor „vazut, incercat, placut”. Nu stiu voi cum sunteti, dar eu mai dau peste cate o reteta, mai ales de aluat si nu ma pot opri pana nu o incerc si eu.
Reteta de painici cu merisoare este foarte usor de preparat, prepari aluatul, formezi painicile si dai tava la cuptor.
De mare ajutor la aceasta reteta mi-a fost robotul Kenwood, a framantat aluatul foarte rapid. Stiam deja ca poate framanta dintr-o cantitate mai mare de faina, asa ca am vrut sa incerc si cu mai putina. Accesoriul de framantat ajunge pana la baza bolului, robotul framanta rapid si este foarte stabil.
La aceasta reteta puteti folosi drojdie proaspata sau uscata, iar merisoarele pot fi inlocuite sau combinate cu bucati de ciocolata.
Incercati si rulouri cu scortisoara
Recomand si reteta lui Jamie Oliver de aluat de pizza
Ingrediente Painici cu merisoare
480 g faina
320 ml lapte caldut
7 gr de drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
2 linguri de zahar
3 linguri de unt
50 de grame de merisoare
Pentru uns deasupra:
1 ou
zahar brun
Mod de preparare reteta Painici cu merisoare
Intr-un bol adanc sau in recipientul mixerului se pune laptele caldut, drojdia si zaharul. Daca folositi drojdie proaspata, mai intai se lichefiaza.
Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina.
Se framanta un aluat elastic.
Bolul se acopera si se lasa deoparte pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in 12 bucati de marime egala si se formeaza sub forma de mingiute.
Se pun in tava si se lasa sa creasca inca 30 de minute.
Se ung cu ou batut si se presara zahar brun.
Se da tava la cuptorul preincalzit.
Se tin la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca si se servesc.
Pofta buna!
Sursa reteta aici.

